Criatures 05/11/2019

L’emergència climàtica per Nadal

2 min

L’emergència climàtica per Nadal

Abans de que comenci la campanya publicitària nadalenca, abans que ens impregni de l’afany boig de consumisme, vull fer un apunt. Estem en estat d’emergència climàtica: es absolutament necessari que protegim cada arbre que existeix, que evitem produir més deixalles, i que, per sobre de tot aturem el malbaratament dels recursos del planeta.

Abans de comprar productes nous mirem si existeixen els mateixos de segona ma. Al Wallapop hi ha joguines noves o com noves a molt bon preu. En comptes d’adquirir els regals a grans superfícies mirem d’invertir els nostres diners als artesans o a persones que revenen allò que no necessiten. A les llibreries Re-read, per exemple, hi ha tones i tones de llibres de segona mà excepcionals. Per què tallar nous arbres per fabricar paper si els llibres ja estan impresos, esperant una segona vida?

També podem regalar experiències: un taller d’hípica, un massatge, una excursió guiada, un taller de cuina, etc...fem córrer la imaginació! Què es el que ens fa més feliços?

Recordem el veritable sentit d’aquestes festes: estimar-nos els uns als altres i celebrar cada any el naixement i l’abundància de la vida. La Terra i els animals que hi viuen, així com les plantes, les arbres i els rius, son la nostra família: mereixen el nostre amor i respecte. I quin regal millor els podem fer que ser plenament conscients de cada euro que invertim en els presents que fem?

Aquest any proposem-nos celebrar l’amor i la vida en un sentit més ampli. Propaguem la felicitat no només a les persones més properes sinó també a cada criatura del planeta i fins i tot a les generacions futures. Establim l’objectiu de vetllar pel benestar global. De convertint-nos en veritables activistes com a regal de Nadal que fem a la Terra. Regalem al planeta el fet d’esdevenir persones conscients, persones que saben que cada compra es un vot capaç de modificar l’estat del medi ambient:

  • Comprem tan sols allò estrictament imprescindible
  • Re-utilitzem
  • Reciclem
  • Alimentem el petit comerç
  • Fem compres locals
  • Utilitzem productes amb 0 envasos
  • Comprem a granel
  • Valorem més les experiències que els objectes
  • Simplifiquem la nostra vida
  • Agraïm el que tenim

Aquesta emergència climàtica es un motiu excel·lent per enfocar-nos plenament en allò que més importa: les persones, les carícies, una mirada, un arbre al bosc, un matoll al costat del camí, els peixos del mar i els ocells del cel. La vida que batega en cada ésser viu és més important que qualsevol pertinença. Adonem-nos que tenim lliure accés a la majoria de les coses que més necessitem: el caliu de la família, un camp on passejar, un plat de menjar, el sol, l’aire i l’aigua, temps per respirar, idees per crear, cames per caminar, flors per olorar, un foc on arrecerar-nos. No necessitem tant com la publicitat ens suggereix. Deixar de centrar l’atenció en allò que no tenim i volem, ens permet centrar-la en les possibilitats que ens obre tot allò que ara està al nostre abast.

stats