Criatures 05/01/2022

Viure en autèntic luxe

3 min
El nostre organisme també necessita experimentar la comoditat que suposa habitar en un ambient intern plàcid i enriquidor

Imagineu que us ofereixen il·limitats diners per poder viure en total sumptuositat. Quines intervencions faríeu a casa vostra? Obriríeu finestres per tal de tenir molta lluminositat? Pintaríeu les parets perquè es veiessin netes i resplendents? Compraríeu mobles elegants i estrenaríeu roba de llit del més delicada, fina i elegant? Potser posaríeu tovalloles suaus, flonges i boniques als lavabos. Ompliríeu les estances d’ufanosos rams de flors per omplir-les de colors. Els terres estarien immaculats i radiants. La il·luminació seria perfecta. Tot estaria al seu lloc i en ordre. A més, l’habitacle comptaria amb tot allò que més us agrada i us fa sentir bé: llibres, obres d’art, plantes, discos, una llar de foc, un sofà del més còmode, una catifa preciosa, etc. L’olor seria excel·lent i a l’ambient es respiraria un aroma d’allò més agradable. La temperatura també seria la ideal. Sempre hi hauria menjar deliciós disponible. La vostra roba seria la millor del mercat. Tindreu totes les joies que desitgéssiu. Segurament tindríeu sauna, jacuzzi, taula de ping pong i tots aquells aparells que us proporcionen plaer, diversió i benestar.

Tots desitgem la màxima comoditat i la més elevada felicitat. Per tant, invertim la nostra energia en procurar les condicions per viure de la millor manera possible. Ens fixem molt en allò que hi ha al nostre entorn i busquem hotels ufanosos, espectacles magnificents i objectes d’última generació. Tanmateix, hi ha una via més efectiva, econòmica i directa d’assegurar-nos la prosperitat, el benestar i l’estabilitat: invertir en les condicions en què vivim internament. És a dir, recrear dins nostre un espai agradable, luxós i còmode. Em refereixo a l’ambient íntim que genera la nostra ment. La relació amb nosaltres mateixos pot generar situacions d’alegria i goig o d’hostilitat i amenaça contínua. Tot depèn de l’actitud que tinguem, les paraules que ens adrecem i la paciència i amor que ens dediquem.

Estem 24 hores al dia 365 dies a l’any dins nostre. Per tant, l’atmosfera que generem mitjançant els pensaments que tenim, les creences que alimentem, les estructures mentals que utilitzem, la informació a la qual ens exposem, les imatges que recreem, les idees que concebem, les possibilitats que imaginem, el tracte que ens oferim... determinen el tipus d’habitatge en què estem sumits. De manera que el comportament que contínuament desenvolupem amb nosaltres mateixos, afecta directament en la persona que som i la vida que tenim.

De la mateixa manera que ens agrada jeure entre coixins flonjos i mantes de vellut perquè el nostre cos adora el confort, el nostre organisme també necessita experimentar la comoditat que suposa habitar en un ambient intern plàcid i enriquidor generat per una ment ben estructurada i moblada. El nostre intel·lecte ha de vetllar pel nostre èxit personal. Tots els pensaments que tenim, idees que alberguem i paraules que ens diem han d’estar dirigits al progrés i evolució. Naixem per desenvolupar-nos i prosperar. Per tant, és lògic que la nostra psicologia estigui encarada a acostar-nos cada vegada més a la nostra millor versió.

És per aquest motiu que proposo estrenar estructures mentals que generin un autèntic luxe dins nostre i que ens proporcioni tant o més plaer del que podríem trobar en la mansió dels nostres somnis. De la mateixa manera que imaginem totes les inversions que faríem a casa si tinguéssim un pressupost il·limitat, us convido a posar en marxa les estratègies que converteixen la nostra ment en el paradís terrenal que ens regala les experiències més excelses. Posem els sistemes de pensament més òptims i afinats al servei del nostre progrés. Instal·lem tàctiques mentals que ens facin l’existència més fàcil, dolça i suau. Netegem el nostre cervell d’impureses, idees que ens fan mal, creences que ens obstaculitzen, pesos innecessaris, culpabilitats, mentides i falses assumpcions. Fem del nostre espai intern un lloc radiant, esplèndid, còmode, d’autèntic luxe que realment ens agradi habitar i que ens proporcioni un goig ufanós.

L’opulència externa ens pot semblar cara o inaccessible. Tanmateix, l’exuberància interna, la magnificència mental, les estructures de pensament més valuoses són 100% gratuïtes. No hi ha cap impost per instal·lar pensaments enriquidors. Les idees més joioses són de franc. L’amor intens que ens sumeix en un sublim benestar no val ni un cèntim. Ningú ens cobrarà res per tenir una actitud positiva i alegre. Així doncs, dediquem-nos a adoptar raonaments fastuosos, intencions extraordinàries, un posat exultant, reflexions esplèndides i judicis fructífers per tal de viure immersos en la prosperitat. Immergim-nos des d’ara mateix en el més elevat luxe! Habitar la felicitat i fer-la extensiva als altres és gratis.

stats