21/01/2022

10 normes per als grups de WhatsApp

2 min

Quan jo era jove, qualsevol grup tenia una llista de telèfons (fixos, esclar) de tots els membres. Al nostre esplai en dèiem el xivato, i quan calia comunicar alguna cosa i rebies una trucada, sabies que havies de trucar al següent de la llista. D'això en dèiem passar cadena. Això s'ha acabat: ara tenim el WhatsApp! És una eina extraordinària: comunicació immediata i difusió instantània. Però en els grups de WhatsApp de pares i mares, també confusió i malentesos, i fins i tot discussions virtuals que passen a ser reals. M'atreveixo a proposar-vos 10 normes per gestionar millor aquests grups, a veure si us ajuden!

  1. Deixeu clar de quins temes parlareu en el grup. Un grup de WhatsApp de famílies hauria de ser mooolt neutre. De fet, avorrit i tot.
  2. No cal estar sempre connectats, ni donar sempre resposta immediata. Saber deixar de banda el mòbil també ensenya els nostres fills a no dependre tant de les pantalles. 
  3. Eviteu missatges repetitius. Si algú pregunta pels pantalons d'educació física del seu fill perduts, no cal que hi hagi vint "Jo no els tinc"!
  4. No us precipiteu. Sobretot, si el missatge us sembla indignant. Espereu, que potser s'han equivocat i era per a un altre grup!
  5. Sigueu respectuosos. Sempre. Això ensenya els nostres fills a ser-ho també.
  6. Vigileu amb les etiquetes. Referir-se a qualsevol amb malnoms és el primer pas per a la manca de respecte i l'assetjament.
  7. Eviteu els atacs i les acusacions. Resoleu les diferències d'opinió amb l'escola fent servir els canals de comunicació directes de què, ben segur, disposeu.
  8. Eviteu explicar temes personals. Ni vostres ni dels fills!
  9. Eviteu discussions personalitzades. Que comencen perquè oblidem que, per increïble que ens pugui semblar, no tothom és de la nostra opció política, de la nostra sensibilitat artística o dels nostres gustos musicals…
  10. Recordeu que tot se us pot escapar de les mans! I podeu acabar com a notícia truculenta en un programa informatiu sensacionalista.

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: feu servir les eines que vulgueu, però recordeu que no hi ha res com la presencialitat i el contacte humà, directe, senzill, acollidor i amable. 

(I si us ha agradat l'article… ja el podeu fer córrer pel grup de WhatsApp!) 

stats