Una família nombrosa

Marina Sancho

Una aventura

Em miro la vida i em pregunto què espero d'aquesta i responc automàticament: que sigui una aventura. És a dir que comporti l'emoció, la intensitat i la sorpresa inherent a tota aventura. Vull que sigui una experiència enriquidora que em transformi de cap a peus: el protagonista de qualsevol aventura mai l'acaba igual que ha començat, doncs un munt d'aprenentatges, de recursos i habilitats s'han desplegat durant les seves vivències. Jo no espero que viure sigui quelcom avorrit, repetitiu i monòton sinó que em proposo descobrir quelcom nou cada dia. Els aventurers són persones que es veuen obligades a utilitzar el seu propi poder per sortir amb èxit de totes les circumstàncies. També és el meu objectiu saber utilitzar el meu potencial per viure des de la confiança amb mi mateixa.

Quan sento la paraula "aventura" , l'associo a instint, impuls i fortalesa, trets que regenten la nostra naturalesa i que sembla que tan sols siguin utilitzats quan ens trobem enmig d'una aventura. Si en busquem l'etimologia, trobem que aquesta paraula prové del llatíadvenireformada pel prefix ad (presencia) i venire, venir. Per la qual cosa, segons la seva arrel, la paraula aventura significa "les coses que estan per arribar"i realment és així com em plantejo la existència, com un seguit d'experiències que percebo des de la plenitud de la meva atenció. Sóc un agent actiu en l'acte te teixir la trama d'aventures que configuren el meu guió i per això mateix, origino les vivències que vull assaborir. El diccionari de la Llengua Catalana defineix la paraulaaventuracom "un fet estrany o poc freqüent que succeeix inesperadament a algú". Des de que m'aproximo a la vida amb una mirada nova, la ment nua i els braços oberts, percebo cada fet que visc com quelcom únic, irrepetible i curiós. Tot ens aporta un ampli ventall de matisos per desxifrar, quan ho percebem des de la receptivitat. Res ens pot cansar perquè cada fet ens sembla una oportunitat per experimentar la realitat des d'un nou punt de vista. Així, l'aventura està assegurada sempre ens regim per allò que som i no des d'una idea pre-fixada.

El meu compromís de treballar en la direcció dels meus somnis, d'abandonar totes les fronteres que limiten el meu pensament, d'encarnar la persona qui decideixo ser és tota una aventura per a mi. En la que no he de lluitar contra res ni ningú, no hi haurà pirates ni cowboys, només es tractarà d'exercir la meva llibertat, inhibint qualsevol sabotatge que provingui del meu propi cap. És una aventura en la qual el tresor sempre ha estat disponible, obert a aquell qui gosi treure's la màscara de les pròpies limitacions i tingui el valor d'actuar des de la totalitat del seu ser. És una aventura on si em perdo sempre puc retrobar el camí, perquè mai m'allunyo de veritat del lloc on pertanyo. És una aventura on sé qui sóc quan començo però no quan acabaré perquè em vaig gestant al llarg de tot el trajecte. És una aventura que decideixo començar,enfocant-meen la direcció de les coses que vull experimentar.