Tecnologia creativa

Xavier Rosell

Disseny i creació 3D amb Tinkercad

Propostes #joemquedoacasa per apropar-nos al disseny 3D, tot potenciant la creativitat i la iniciativa personal dels més petits de la casa

Disseny i creació 3D amb Tinkercad Zoom

Disseny i creació 3D amb Tinkercad

Coneix Tinkercad

Tinkercad és un entorn de treball en línia de la companyia Autodesk que permet el disseny i creació de projectes en 3D. Aquest entorn ofereix una corba d'aprenentatge molt ràpida, en poques sessions podrem dissenyar els nostres projectes personals.

La interfície de treball de Tinkercad és molt intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Hi ha una comunitat d’usuaris força activa que penja i comparteix els seus projectes de manera que podem fer-los servir com a punt de partida per crear-ne de nous.

Si feu un cop d’ull a la web de TinkerCAD trobareu un munt de projectes i tutorials. No us perdeu el seu canal de Youtube, trobareu molt bon material i un munt d'idees per als vostres projectes.

Tinkercad is a free online 3D modeling program that runs in a web browser, known for its simplicity and ease of use. Since it became available in 2011 it has become a popular platform for creating models for 3D printing as well as an entry-level introduction to constructive solid geometry in schools.

wikipedia.org 

 

Propostes de treball

Us proposo diverses activitats per aprendre a dissenyar amb Tinkercad. Totes les propostes van acompanyades d'un petit tutorial per veure com s'ha aconseguit el resultat final.

Com podeu suposar, sempre hi ha diverses maneres de resoldre una proposta de disseny, jo només us comparteixo la meva, però us animo a explorar l'entorn de treball i a trobar el vostre propi camí... Endavant!

1. Dissenya el teu pac-man

Recordeu el videojoc Pac-Man? Segur que si, doncs us proposo que dissenyem el seu personatge principal. 

Zoom

2. Dissenya una diana

Heu jugar mai a tirar dards? Us proposo que dissenyem una diana com la que es podria fer servir per tirar dards o fletxes. Ho voleu provar? Us animeu a afegir al disseny un suport per penjar-la a la paret? A veure com us queda.

Zoom

3. Dissenya una taula

Us animeu a dissenyar un petit moble dels que teniu a casa? Per practicar una mica, us proposo que fem una versió personal d'una de les taules auxiliars més conegudes del mercat. Ah, si us queda bé, mireu de posar-li una planteta a sobre, la trobeu a l'apartat OMSI Hangout Space de la galeria d'objectes predissenyats.

Zoom