Cinc Homes A Casa

Tinc un fill youtuber
0

Tinc un fill youtuber

Només em faltava això, tenir un fill youtuber.  Quan l'Adrià  va fer deu anys em va dir que volia tenir un canal de youtube i que per l'aniversari li "regalés" el canal. Li vaig obrir i aquí  el teniu, analitzant cada aplicació d'edició de vídeos per fer-se una portada i posar rètols amb música al canal. Mira mama, em deia l'altre dia al supermercat, aquest nen em mira molt, crec que m'ha reconegut de youtube. Segur que sí. Tenint en compte que només té 50 subscriptors i que quasi tots som els de casa, dubto molt que ja l'identifiquin pel carrer, però mai se sap. A més, tot això de...
Tots tenen la grip
0

Tots tenen la grip

Estic de baixon aquesta setmana. Tots han tingut la grip i tenir a tota la família malalta deprimeix  fins i tot als creatius de Mr. Wonderful. Quasi (només quasi) és pitjor que quan van tenir tots polls. Em direu que sóc una obsessionada d'aquest tema però quan no tenia fills pensava que això dels polls era una coseta puntual que passava un cop a la vida. No m'imaginava que estaria repassant caps dia sí, dia també. Però de sobte avui he rebut un whatsapp de la meva amiga Mariona que m'ensenyava els seus 5 nebots ballant  de bon matí. Que bonic, he pensat. Que bé que s'ho passen. Quina...
Els sopars d'amigues
0

Els sopars d'amigues

M'encanta sopar amb amigues. Diria que és la millor teràpia per sobreviure a la feina, a la vida i a les llargues jornades on és impossible conciliar res. Quan et sembla que ja no pots més i que el millor pla és empijamar-se i dormir d'una tirada arriba un sopar d'amigues que et recorda que no, que el millor pla sempre és riure fins les tantes.  I sí, no ens enganyem, quedar ens fa un pal que no vegis. Mai trobem data, mai ens quadra a totes. Intercanviem molts missatges en un grup on hi tenim la que pot sempre, la que no pot mai i la que no diu res fins que ja està tot lligat. Arriba un...
Les mares de nois
2

Les mares de nois

Les mares de nois tenim una complicitat especial. Som aquelles que suportem infinitat de vegades la frase de... i què? no anireu a buscar la nena? i us ho dic jo que només tinc nois. Quatre nois. Amb el primer és igual el sexe, que vingui bé. El segon va permetre valorar en positiu les facilitats logístiques de la repetició: jugaran molt junts i aprofitaràs la robeta. Tot en ordre. Però el tercer noi ja va implicar cares consternades. Un altre nen? vols muntar un equip de bàsquet? O bé. tranquil·la, ells ja et portaran les nenes (per cert, algú entén aquesta frase? vol dir les joves? o les...
Els regals dels mestres
2

Els regals dels mestres

D’entrada dir-vos que defenso els mestres a capa i espasa i que s’ho mereixen tot i més. Això que quedi clar, eh? Considero que sempre és bonic tenir un detall amb aquells que ens fan la vida més fàcil: mestres, infermeres, els monis d’esplai o la bibliotecària que et coneix els gustos i et guarda les novetats. Li pots fer un regal? I tant. Que el mestre ha estat pare? Doncs es regala un conjuntet per al nadó. Que el nostre nen li vol portar un rosa per Sant Jordi a la senyoreta? Endavant. Que han operat la profe de mates? li fem arribar unes flors. 100% a favor. Ara, estic completament en...
La Samanta i la qualitat de vida
2

La Samanta i la qualitat de vida

Primer de tot em vull disculpar perquè fa molt temps que no escrivia (massa!). He tingut, i encara tinc,  la mare malalta i ja sabeu que les mares són peces clau en el trencaclosques de la vida. Això sí, no m'he volgut quedar indiferent a les declaracions de la periodista Samanta Villar i la moguda que s'ha generat a les xarxes socials. Per si no hi heu llegit, ella explica que ser mare és molt dur i que resta qualitat de vida. I jo ho llegeixo i em poso a cent. Perquè si ja costa moltíssim que hi hagi polítiques a favor de la família, només falta que la influencer de torn digui frases com...
Les 7 coses que he après de la Cati
0

Les 7 coses que he après de la Cati

Tot i que sé que aquest és un blog per parlar de família avui he volgut compartir aquest text en record d'una de les meves millors amigues, la Cati de Menorca. Avui hauria fet 44 anys. Tenir la Cati a la meva vida és una sort. I parlo en present perquè ella ja no hi és però el que em va ensenyar ho recordo i aplico cada dia. A la Cati ja no la tinc al costat però la tinc a dins. He pensat en les coses que em va ensenyar i he decidit que les volia compartir. Que la distància física no és important. És molt fort. A vegades dines amb algú cada dia de la teva vida però el tens a anys llum...
Només em passa a mi?
0

Només em passa a mi?

Sovint em passen coses que em fan pensar que tenir fills m'ha deteriorat alguna neurona o bé que m'he fet molt gran de cop. Necessito compartir-ho amb tots vosaltres per verificar que sí, que tot això ens passa a tots. Necessito dir el nom de tots el fills fins que encerto el nom que toca. De debò. Pensava que això només passava a les àvies. Tinc el nen davant, sé perfectament qui és, però tot i això el meu cervell es nega a encertar el nom a la primera i repasso la resta de germans. A vegades només dic la primera síl·laba i vaig canviant. O directament dic un nom que no toca fins que...
No us fa mandra anar de vacances a les famílies nombroses?
0

No us fa mandra anar de vacances a les famílies nombroses?

L'altre dia en un sopar d'aquests d'estiu amb amics em van preguntar si no em feia mandra anar de vacances amb els nens. El més curiós és que molta gent m'ho pregunta i he volgut fer un recull de les preguntes i altres comentaris (a vegades molt repetitius) que la gent ens fa a les famílies nombroses.  No us fa mandra marxar amb tots els nens? Home, doncs no. És el que hi ha. Vosaltres creieu que si fóssim mandrosos tindriem quatre fills? I anar de vacances ens fa la mateixa il·lusió a nosaltres que als que tenen un fill únic. Potser fer les maletes és un pèl més entretingut però ja us...
0

L'estiu sense filtres

Ja tenim l'estiu aquí. S'ha acabat la traca final de festivals estiuencs, festes de comiat i milers de missatges dels grups whatsapps de les mares decidint si comprar un smartbox al mestre o fer un àlbum de dibuixos que és molt més emotiu, on vas a parar. M'ho sembla a mi o aquest any el debat sobre el tema ha estat més intens que mai? Però per fi ha arribat el juliol i tenim els nens les 24 hores per nosaltres. De moment encara estan controlats però la primera quinzena de setembre ja en parlarem. Els meus acaben tan morenos i salvatges que si ve de visita un reporter de Callejeros, els fa...

Magda Minguet

Magda Minguet

Magda Minguet (Calafell, 1977). Sóc historiadora de l'art, periodista i educadora familiar. Treballo com a professora a secundària i col·laboro en diferents mitjans de comunicació, on parlo d'escola, educació i família. M'interessa molt l'estudi sobre el desenvolupament de l'hàbit lector en els nens, la presència de les pantalles en l'àmbit familiar i com intentar que conciliar no sigui ciència-ficció. Tinc quatre fills d'11, 9, 6 i 2 anys. Sembla una feinada, però la realitat és que ser mare m'ha simplificat molt la vida: mai més he dubtat del que és important.