Criatures 03/01/2022

Idees de llibres per a fills poc (o molt!) lectors

2 min
Propostes de lectura per demanar als Reis

S’acosta la nit més màgica de l’any i Ses Majestats, com sempre, tenen ganes de regalar llibres. Però sovint és difícil encertar perquè potser el regal va adreçat a algú que és poc lector o tot el contrari, llegeix molt. Per això us deixo una llista de llibres que no us fallaran perquè atrapen a la primera pàgina i serveixen per a totes les edats. Sí, per a vosaltres també. A més hi ha un parell d’àlbums il·lustrats que encara fan més atractiva la lectura. 

1.
Operació Biquini

Júlia Barceló i Camille Vannier

Ed. Famboyant

Operació Biquini

És el llibre que jo hauria d’haver llegit d’adolescent. A la protagonista l’han convidat a una festa d’aniversari... a la platja! I tot i la inseguretat inicial, la història explica amb molt d’humor que hi ha cossos de tot tipus i que pots anar en biquini, o en banyador o com et doni la gana. Una reflexió brutal i divertida i una lectura que et deixa amb l’autoestima pels núvols. 

2.
Negra

Émilie Plateau

Duomo Ediciones

Negra

Un àlbum il·lustrat meravellós que fascina a qualsevol tipus de lector. Negra explica la història de la Claudette Colvin, una adolescent que va lluitar contra la segregació a l’autobús abans de l’episodi de la Rosa Parks. El seu testimoni ha estat invisibilitzat i ara és moment de conèixer la Claudette i tot el que li va suposar reinvidicar la injustícia. Es llegeix d’una tirada. 

3.
El cap als núvols

Bernat Cormand

L'Altra Tribu

El cap als núvols

La història de l’Elies i en Tomàs no us deixarà indiferent. Quina amistat més bonica, quina sensibilitat a l’hora d’explicar què et passa quan algú et deixa amb el cap als núvols encara que només tinguis onze anys. Un llibre que té capítols curts per fer més àgil la lectura i amb il·lustracions que són per emmarcar. Un relat que hauria de ser imprescindible i una edició que és un regalàs. 

4.
En línia

Jaume Monzó

Sembra Ed.

En línia

Tot i que aquest llibre no és una novetat us el proposo perquè el meu fill adolescent (14 anys, poc lector) el va llegir en una tarda i per primer cop el vaig veure enganxat. El secret? La narració no és la tradicional sinó que està escrit en format de whatsapps, xats de grup i correus electrònics. Diàlegs virtuals on es tracten sentiments i es veuen els malentesos que es generen a les xarxes socials. I si us agrada teniu la segona part, Sense connexió

5.
Viatge al país dels blancs

Ouseman Umar

Rosa dels vents

Viatge al país dels blancs.

Vaig llegir aquest llibre per recomanació d’una alumna de 1r d’ESO i em va agradar molt perquè és molt directe i fàcil de llegir. És la història real de l’Ousman Umar, que va arriscar la seva vida a la recerca d’un món millor. Un relat on descobrim el seu dia a dia i les dificultats que es va trobar a l’arribar a Barcelona. La seva història us remourà per sempre.

stats