Criatures 10/02/2021

Alícia, tens un whatsapp

2 min
El Teatre Romea acull una nova temporada de l'Alícia del segle XXI

A l’Alícia li regalen un mòbil i està tan enganxada que fins i tot es perd la seva pròpia festa d’aniversari. S'estima més els missatges en pantalla que no pas el pastís de xocolata i per això, quan el seu telèfon desapareix, començarà un viatge on s’adonarà que parlar amb els amics és més divertit que parlar amb la Siri. 

Tota aquesta brutal reflexió entorn a l’excés de les pantalles és el que ens expliquen a Alícia al País de les Meravelles al Petit Romea. Hi vaig portar els nens sense saber que la història clàssica s’havia transformat en una faula contemporània i ens vam quedar sorpresos de la modernitat de l’argument. Per als nostres fills que porten un any tan difícil, mig confinats, amb poca vida social i on les pantalles han agafat tantíssim protagonisme, veure aquest espectacle és un punt de reflexió important perquè al final l’Alícia s’adona que no vol ser com la malvada reina abusadora de pantalles. 

Us ho recomano molt per passar una bona estona i després aprofitar per parlar sobre l’ús coherent del mòbil. Jo vaig anar-hi amb els fills de cinc i nou anys. El de cinc no sé si va arribar a copsar tots els dobles sentits i algunes bromes però la història està molt ben acompanyada de música i fantasia per endinsar-lo en l’espectacle. La posada en escena és molt original i amb constants projeccions que permeten que els més petits aguantin perfectament l'hora i poc que dura la representació. El de nou sí, el de nou va entendre la mala relació entre l'Alícia i les pantalles i també va riure molt amb el súper heroi nostrat i que no es vol morir sense haver anat a Catalunya en Miniatura. 

Si teniu dubtes perquè fa temps que no aneu al teatre dir-vos que ens distribueixen per grups familiars amb la distància de seguretat i amb totes mesures sanitàries. Tothom porta mascareta i la sensació d’ordre i organització és total amb entrades i les sortides esglaonades. Afanyeu-vos, encara teniu temps de veure l’Alícia i desconnectar una estona en família fins el 14 de febrer. 

stats