Recursos didàctics 16/01/2021

El Blue Monday

Aquest dilluns, 18 de gener, és el dia més trist de l’any. Almenys així ho assegura una fórmula que, a partir d’uns càlculs ben curiosos, conclou que el tercer dilluns de gener és el Blue Monday o Dilluns Trist. Avui t’expliquem qui s’ho va inventar i per què no n’hem de fer gaire cas

Cristina Serret Alonso
1 min
El Blue Monday

Per què és el dia més trist de l’any?

Segons els inventors del Blue Monday, aquest dia coincideixen diversos fets que influeixen en el nostre estat d’ànim: és dilluns, el clima és fred, hi ha poques hores de llum, arrosseguem els deutes de les despeses de Nadal i ha passat prou temps des de Cap d’Any per comprovar que no hem complert cap dels bons propòsits que ens vam fer.

Qui ho diu?

Aquesta afirmació no té cap base científica. El seu origen és una campanya de publicitat d’una agència de viatges, que el 2005 va determinar, segons una fórmula inventada, que el tercer dilluns de gener era el dia més trist de l’any.

#StopBlueMonday

La fórmula del Blue Monday és obra d’un psicòleg anomenat Cliff Arnall. Tot i així, un parell d’anys després de definir-la, veient que els científics posaven el crit al cel per l’absurditat de la invenció, el mateix Arnall va impulsar la campanya #StopBlueMonday per animar la gent a combatre aquest dia trist amb dosis de felicitat.

Contra la tristesa, despesa

Encara que sabem que el Blue Monday es basa en una equació absurda, s’ha fet molt popular i molts comerços ho aprofiten per fer ofertes especials aquest dia, com si fos una data especial del calendari.

Per què no groc, verd o lila?

En anglès, blue vol dir blau però també malenconia o tristesa. Per això fan servir aquest color per descriure el dia més trist de l’any.

Vocabulary

Date: data

Feel-good: feliç

Happiest: el més feliç

Cheeriest: el més alegre

stats