Ara Kids
Recursos didàctics 30/06/2022

Les hamaques

No sabem què tenen les hamaques, que ens agraden tant. Potser perquè ens hi podem gronxar suaument, o perquè s’adapten a la forma del nostre cos… Sigui com sigui, res no fa més estiu que jeure en una hamaca. Avui te n’expliquem algunes curiositats

1 min
Les hamaques

Què són?

Per definició, una hamaca és una xarxa suspesa en horitzontal entre dues estaques. A partir d’aquí, hi ha moltes variants. Avui dia, les hamaques que fem servir per a l’oci es fabriquen amb tela i es venen amb els suports incorporats. D’aquesta manera ens estalviem haver de buscar dos arbres que estiguin a la distància justa per penjar-la.

Un invent d’ultramar

Si busquem l’origen de l’hamaca, ens hem de remuntar un miler d’anys enrere: es considera que els primers a fer-ne van ser els maies, a l’Amèrica Central. Aprofitaven les fibres naturals que tenien a mà per fabricar-les, i era una solució simple i econòmica per descansar esquivant la calor.

Mireu què us porto!

Quan els conqueridors europeus van arribar a Amèrica, es van trobar amb moltes coses que no coneixien. Per exemple, les patates, el tomàquet, la vainilla i el cacau. I també les hamaques! De tornada a casa, navegants com Cristòfor Colom van introduir totes aquestes novetats al nostre continent amb una gran acceptació.

Bona nit, mariner

De seguida es va veure que les hamaques eren el jaç perfecte per als homes de mar. Ocupen poc espai i, a més, es gronxen al ritme de les onades. D’aquesta manera, els mariners no s’arrisquen a caure del llit si hi ha temporal. A més, es poden plegar i desar en un tres i no res. Tot són avantatges.

  • Hammock: hamaca
  • Middle: al mig
  • Hottest: el més calorós
  • To sleep: dormir
  • Deeper: profund
  • Sleep: son
stats