Ara Kids
Recursos didàctics 07/07/2022

Els dibuixos 'kawaii'

Al Japó, el terme 'kawaii' defineix tot el que és tendre, adorable o bufó. Segur que alguna vegada has vist dibuixos 'kawaii', o fins i tot n’has fet, perquè són molt populars a tot el món. Estan molt de moda, als països occidentals també els hem adoptat. Són un fenomen global

1 min
Els dibuixos Kawaii

Què és 'kawaii'?

Un cadell de gat és kawaii. També ho és un nadó o qualsevol altre ésser o objecte que ens desperti tendresa. En dibuix, kawaii és qualsevol personatge adorable.

D’on surt?

El kawaii és d’origen japonès, i en aquell país és un fenomen. I no et pensis que és cosa de nens: als adults també els entusiasma. Aquest moviment de culte a les coses adorables va sorgir a la dècada dels anys 70, i a partir del 2000 es va escampar amb molta força per tot el món. No hi havia qui es resistís a aquells dibuixos tan tendres!

Com és?

Els dibuixos kawaii són força simples. Els personatges tenen el cap desproporcionat, és a dir, molt gros en relació amb el cos. Si t’hi fixes, veuràs que sempre tenen formes arrodonides, els ulls són grossos i el nas petitó. La majoria no tenen boca. Per dibuixar-los, es perfilen amb una línia gruixuda negra i es pinten amb poca varietat de colors. A més, es fan servir tonalitats suaus perquè resultin encara més adorables.

La gateta i el monstre

El millor exemple de personatge kawaii és la gateta Hello Kitty. Aquest personatge tan dolç és famós a tot el món, encara que on desperta més passions és al Japó. Allà és una icona nacional. Només hi ha un altre personatge kawaii capaç de fer-li ombra: Pikachu. Encara que aquest pokémon és capaç de disparar descàrregues elèctriques mortals, quan no està enfadat és tant o més bufó que la gateta blanca.

  • Cutest: el més bufó
  • Flights: vols
  • Aircrafts: avions
  • Fashion: moda
stats