Ara Kids

Els diaris personals

Segur que aquestes vacances et passaran moltes coses: coneixeràs gent, aniràs a llocs on no has estat mai, aprendràs coses noves… Vols tenir un record de tot? Doncs desa el mòbil en un calaix i busca una llibreta per estrenar. Agafa un llapis o un bolígraf i escriu: "Estimat diari. Avui…"

2 min
Un diari personal

Què hi escric?

El que vulguis! Amb els diaris personals no hi ha res obligatori. Potser hi haurà uns dies que et vindrà de gust explicar moltes coses i uns altres que només escriuràs un pensament, un record, un secret, una pregunta… I tot s’hi val.

Quan escric?

Quan vulguis! Escriure al diari no ha de ser un deure. Així i tot, pots establir un moment per escriure-hi. Per exemple, abans d’anar a dormir. O després de dinar. O cada divendres. D’aquesta manera crearàs un hàbit i el teu diari s’anirà farcint sense parar.

Com hi escric?

Hi ha dues normes importants: fer servir la primera persona, és a dir el jo, i encapçalar cada text amb la data. A partir d’aquí, tu decideixes la resta. Hi ha qui fa servir la fórmula "Estimat diari", com si expliqués les coses a algú altre, però no és obligatori. Pots posar títols, subratllar, fer servir majúscules o colors, i també fer dibuixos o enganxar records, com ara entrades del cinema, fotografies, autògrafs… És el teu diari, així que manes tu.

Com el protegeixo?

Com que al diari hi abocarem els nostres pensaments, no ens agradarà que el llegeixi ningú. Una bona manera de protegir-lo és buscar llibretes que es poden tancar amb cadenats o amb combinacions numèriques. També pots explicar als de casa que estàs escrivint un diari i demanar-los que no el llegeixin. Segur que respectaran la teva privacitat.

Per a què serveix?

Escriure un diari té molts beneficis: ens fa pensar, ens fa escriure, ens fa ser endreçats i constants… però el millor de tot és que és molt divertit. Hi pots escriure tot allò que vulguis, com vulguis i quan vulguis. I, al cap d’un temps, quan ho llegeixis, et trobaràs amb el teu jo d’abans i recordaràs coses que et van passar. I, a sobre, explicades pel millor testimoni: tu mateix!

  • Nobody: ningú
  • To read: llegir
  • Honest: sincer
  • Anything: qualsevol cosa
  • Handwritten: escrits a mà
stats