10 pel·lícules per a nens gratuïtes i en català

Triem les millors pel·lícules per a criatures entre les que hi ha disponibles al servei de ‘streaming’ de les biblioteques, EBiblio.cat, que moltes famílies van descobrir arran del confinament

Toni De La Torre
4 min
10 pel·lícules per a nens gratuïtes i en català  El regal de la Molly Monstre A partir de 4 anys  El vent entre les canyes A partir de 5 anys   El Nadal del Sr. Branquilló 
 A partir de 4 anys  El bosc de Haquivaqui A partir de 5 anys  Kirikú i les bèsties salvatges
 A partir de 5 anys   Gordon i Paddy A partir de 6 anys  El nen i el món
 A partir de 9 anys   Jacob, Mimi i els gossos del barri A partir de 6 anys  Cavernícola
 A partir de 7 anys  Your name A partir d’11 anys

El regal de la Molly Monstre

A partir de 4 anys A partir de 4 anys

La Molly és un monstre que aviat tindrà un germà. Aquesta pel·lícula de Ted Sieger és ideal per a criatures en la mateixa situació. Cançons que s’enganxen, personatges entranyables i un món molt imaginatiu garanteixen una experiència molt divertida en família.

"El regal de la Molly Monstre"

El Nadal del Sr. Branquilló

A partir de 4 anys A partir de 4 anys

Les adaptacions dels contes de Julia Donaldson sempre són una aposta segura (El Grúfal, Zog, etc.). Aquesta pel·lícula conté dues històries: la d’un branquilló que es perd poc abans de Nadal i la d’una bruixa que convida diversos animals a pujar a la seva escombra.

El Nadal del Sr. Branquilló

El vent entre les canyes

A partir de 5 anys A partir de 5 anys

Una col·lecció d’històries que tenen en comú el tema de la llibertat. La que dona títol al film explica la història d’uns vilatans que es revolten amb els seus instruments contra un rei que va prohibir la música. Un potent al·legat contra els tirans fet a través de melodies.

"El vent entre les canyes"

El bosc de Haquivaqui

A partir de 5 anys A partir de 5 anys

Els animals més petits del bosc estan tips de córrer el risc de ser devorats pels animals més grossos. Un d’ells, el Morten, decideix que el problema es pot resoldre amb una llei en aquesta pel·lícula noruega que combina números musicals i nocions de democràcia.

"El bosc de Haquivaqui"

Kirikú i les bèsties salvatges

A partir de 5 anys A partir de 5 anys

El petit Kirikú és un dels personatges més coneguts del francès Michel Ocelot, i aquest és el film més assequible per als nens. S’expliquen diverses aventures del personatge amb animals, i en totes el personatge fa descobriments i aprèn alguna cosa sobre la vida.

"Kirikú i les bèsties salvatges"

Gordon i Paddy

A partir de 6 anys A partir de 6 anys

Aquesta pel·lícula de detectius per a infants desafia amb sobrietat i un ritme pausat les dinàmiques frenètiques de la majoria de produccions infantils actuals. L’últim cas abans de retirar-se d’una granota detectiu serveix per reflexionar sobre els prejudicis.

"Gordon i Paddy"

Jacob, Mimi i els gossos del barri

A partir de 6 anys A partir de 6 anys

La gentrificació i els interessos urbanístics són el tema central d’aquesta pel·lícula d’aventures en què els protagonistes intenten impedir un projecte que vol eliminar el parc del barri per construir-hi gratacels. Els ajudaran uns gossos de carrer que... saben parlar!

"Jacob, Mimi i els gossos del barri"

Cavernícola

A partir de 7 anys A partir de 7 anys

Aquest film d’Aardman Animation (responsables de Wallace & Gromit, Chicken run, El xai Shaun, etc.) proposa un viatge a la prehistòria en què una tribu de l’edat de pedra que està a punt de ser derrotada pels invasors de l’edat del bronze salvarà la pell jugant a futbol.

"Cavernícola"

El nen i el món

A partir de 9 anys A partir de 9 anys

Preciosa història sobre un nen que busca el seu pare. Un viatge sensorial en què, a través d’imatges i música, s’exploren diversos temes relacionats amb el món en què vivim (medi ambient, guerra, pobresa, etc.) que poden generar una bona conversa amb les criatures.

"El nen i el món"

Your name

A partir d’11 anys

Si ja estan en la preadolescència i, a més, els agrada l’animació japonesa, aquesta pel·lícula de Makoto Shinkai els atraparà amb el seu aspecte visual i una història fantàstica que té com a protagonistes una noia i un noi que experimenten un intercanvi de cos involuntari.

Your Name
stats