A.F.

Què fem aquest cap de setmana?

Propostes culturals i de lleure per gaudir del cap de setmana en família

'El bosc de Haquivaqui' a la Filmoteca / PACK MÀGIC Zoom

Se'ns presenta un cap de setmana de bonança que convida a sortir de casa, així que si encara no heu fet plans amb la canalla, aquí teniu algunes idees.

Jornada de LIJ a Sant Cugat

Dissabte, a Sant Cugat del Vallès, us proposen una jornada dedicada a la literatura infantil i juvenil. Obrirà portes a les 9.30 h i ha previstes activitats fins a les 17 h. Prepareu-vos per gaudir d’una jornada diferent, fent un viatge apassionant pel món dels àlbums il·lustrats. Hi podreu descobrir nous llibres, materials, recursos i experiències per portar a la biblioteca i a l’escola! Entre altres coses viureu un “combat literari” apassionant entre Jaume Centelles i Núria Vouillamoz, que lluitaran per descobrir-vos els millors àlbums il·lustrats. També podreu conèixer autors, editors i professionals del món LIJ, amb convidats molt especials: Mario Satz, Roser Grivé, Inés Castel-Branco i Jordi Ainaud. I us podreu relaxar en un espai ple de contes, acompanyats d’experts que presentaran novetats literàries. Més informació aquí.

Jornada LiJ a Sant Cugat Zoom

Jornada LiJ a Sant Cugat

Estrena de cinema

Avui divendres s'estrena 'En veu alta'un documental dirigit per Stéphane de Freitas i Ladj Ly que recull la vivència d'un grup de joves dels suburbis de París que es prepara per participar en el concurs Eloquentia per trobar el millor orador. Una experiència que marcarà el rumb de les seves vides i que els permetrà donar veu a les seves idees i posar en qüestió els prejudicis als quals s'enfronten dia a dia.

En veu alta Zoom

En veu alta

Dansa al Mercat de les Flors

'D’à côté' és un conte perceptiu i coreogràfic que mostra l’evolució de tres éssers. Aparicions i desaparicions construeixen un paisatge en moviment sobre l’escenari, on la dansa i els objectes dialoguen amb la llum i el so i despleguen un espai oníric en què cada protagonista invita els altres al seu món. 'D’à côté' vol oferir un espai de metamorfosi a espectadors de totes les edats perquè hi conflueixin els imaginaris de tots. Recordeu que podeu gaudir de la proposta 'Una horeta abans': tots els dies de funció d’aquest espectacle els espectadors més inquiets podran gaudir de propostes visuals i de joc a l’entrada i sortida de l’espectacle per submergir-se en l’imaginari de la peça escènica. Dissabte a les 18 h i diumenge a les 12 h. Recomanat a partir de 6 anys.

D’à côté Zoom

D’à côté / Mercat de les Flors

Activitats mediambientals

En el marc del 13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans que organitza l'AMB, aquest cap de setmana fan una doble proposta. Dissabte, al parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat, organitzen la gimcana 'Mascotes al parc de la Muntanyeta'. D'11.30 h a 13.30 h (recomanat per a totes les edats). Per diumenge, la proposta és el taller familiar 'Pocions de bruixa. Plantes aromàtiques i medicinals', al parc de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, d'11.30 a 13.30 h.

Pocions de bruixa Zoom

Pocions de bruixa / Museu Ciències Naturals

Nova Party Family a la sala Luz de Gas

Dissabte, a partir de les 17 h, nova festa familiar a la sala Luz de Gas a càrrec de DJ Mom. Un espai on petits i grans poden compartir una estona de lleure, amb la música com a gran protagonista. La proposta d'aquesta setmana és 'Love is in the air' i DJ Mom vol que la festa sigui una celebració de l'amor per a tot tipus de famílies. Com sempre, amb un so adaptat al públic infantil, amb zona 'chill out' per a lactants, clowns, sortejos, etc. 

Party Family Zoom

Party Family / PAT Comunicaciones

Fem de periodistes!

Al Museu d'Història de Catalunya, aquest cap de setmana us proposen el taller 'Fes córrer la notícia', dissabte a les 11.30 h, amb una activitat gratuïta inclosa en el preu d’entrada al museu. Actualment vivim connectats a través dels mitjans de comunicació. Les notícies corren d'una punta a l'altra del món amb gran rapidesa gràcies a les xarxes socials. Però no sempre ha sigut així: diaris que publicaven fets ocorreguts dies enrere, perquè les notícies trigaven a arribar; l’inici de la ràdio i la televisió, que encara recorden els més grans... Al final del recorregut podreu llançar la vostra pròpia notícia! Edat recomanada: de 6 a 12 anys.

Taller 'Fes correr la notícia!' Zoom

Taller 'Fes correr la notícia!' / Patrimoni Gencat

Cinema a la Filmoteca

Dissabte i diumenge a les 17 h, a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya, nova sessió de cinema familiar. La proposta aquesta setmana és 'Dyrene i Hakkebakkeskogen. El bosc de Haquivaqui'. Per protegir tota la comunitat, un ratolí arriba a la conclusió que ha arribat el moment de redactar una nova llei per al bosc a fi que tots els seus habitants siguin amics i ningú no es mengi ningú. Però el problema és que la guineu segueix tenint molta gana... Un musical en 'stop-motion' que encantarà a la canalla.

El bosc de Haquivaqui Zoom

El bosc de Haquivaqui / Pack Màgic

Endinsar-se en la història

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix una nova activitat familiar aquest cap de setmana. Diumenge, la proposta és 'Al taller de Terenci Càndid!', un taller de l’arquitecte de Centcelles on podreu conèixer i experimentar com construïen els murs i quins materials i eines utilitzaven, com eren les teulades i els elements constructius, com es feien els arcs i les voltes i com es decoraven els edificis amb pintures i mosaics. Us convertireu en arquitectes de l’època romana! Aquestes activitats es realitzen els diumenges a les 11 h, i tenen una durada de dues hores. Edats recomanades: de 6 a 12 anys. Cal reserva prèvia. Tel. 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat.

Taller 'Terenci Càndid' Zoom

Taller 'Terenci Càndid' / MNAT

Nou espectacle familiar al Teatre del Raval

Diumenge s'estrena al Teatre del Raval 'Txema, the postman', que es podrà veure fins al 24 de març, els diumenges a les 12 h. Un espectacle familiar de màgia i il·lusionisme recomanat a partir de 6 anys. Diuen que Txema és l'únic carter que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la reina d'Anglaterra, al Papa i fins i tot a un president de la Casa Blanca. Distribueix tot el que té destinatari, però s'adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per a qui és. Què hauria de fer? Decideix obrir-lo i descobrir que conté. A dins hi ha diferents objectes que li presenten situacions inexplicables. El Txema ni sospita què li passarà amb aquest paquet sense propietari...

Txema, the postman Zoom

Txema, the postman / Teatre del Raval

Activitat a la Fundació Miró

A la Fundació Joan Miró proposen per a aquest cap de setmana 'P.A. (prova d'artista)', una visita dinamitzada al voltant de l'obra de Joan Miró. La forma de les lletres, el so de les lletres, el color de les lletres. Lletres combinades o barrejades, que juguen amb formes. Lletres i formes estampades en un full. Edat recomanada: de 6 a 10 anys, acompanyats. Diumenge a les 10.30 h en castellà i a les 12 h en català.

P.A. (prova d'artista) Zoom

P.A. (prova d'artista) / FJM