A l’aventura!

Des del Flic, el festival de literatures i arts infantil i juvenil, ens proposen una selecció de llibres perquè la canalla descobreixi el plaer de llegir a partir de grans aventures

flic Zoom

Per terra

Dins del bosc

A. BROWNE (2004)

Mèxic: FCE

Aquestes són les paraules que tradueixen els pensaments que poblaven el cap del protagonista de la història: “Vaig arrencar a córrer, però no trobava el camí... Vaig córrer i córrer endinsant-me més al bosc. M’havia perdut. ¿On era la casa de la iaia?”

L’il·lustrador només fa servir els colors en comptades ocasions per subratllar les coses que passen en algunes escenes del llibre.

Guji-Guji

CH. CHEN (2005)

Barcelona: Thule

Vet aquí una ben remarcable versió del cèlebre conte de l’ Aneguet lleig d’Andersen amb unes il·lustracions i uns nous personatges molt ben trobats.

En Jim Botó i en Lluc el maquinista

M. ENDE; J.TRIPP (1993)

Barcelona: La Galera

Aquest llibre va sorgir quan Tripp va proposar a Ende que escrivís quatre ratlles destinades als infants per acompanyar uns dibuixos seus. Jim Botó va ser un gran èxit editorial i el 1961 va fer guanyar a Ende el màxim guardó de literatura infantil alemanya.

A l’illa de Lummerland només hi caben el rei, tres súbdits i una màquina de tren de nom Emma. En Jim arriba a l’indret dins d’un paquet i es farà molt amic d’en Lluc, el maquinista. Quan en Jim comença a créixer són massa a l’illa i els dos amics i l’Emma s’exilien voluntàriament.

Per aigua

Allà on viuen els monstres

M. SENDAK (1991)

Pontevedra: Kalandraka

Després que la seva mare el tractés de monstre, en Max es va tancar a la seva habitació... i un oceà va aparèixer amb un vaixell per a ell tot sol i el nen va navegar-hi durant dies i dies. I quan es va trobar amb els veritables monstres... És interessant descobrir el creixement i decreixement de les escenes dibuixades a les pàgines a mesura que transcorre l’acció narrativa.

70 milles fins al paradís

R. KLEMENT (2010)

Barcelona: Takatuka

Aquest text forma part de la literatura de viatges perquè aborda el complex tema de la migració des de la perspectiva d’un grup de personatges que viatgen des de diferents punts de l’Àfrica per arribar al paradís europeu, que només alguns aconseguiran. Vivències reals per a un tema de rabiosa actualitat.

 

Neda-que-neda

 

L. LIONNI (2007)

 

Pontevedra: Kalandraka

 

Després de patir l’atac d’un terrible depredador que va liquidar els seus iguals, en Neda-que-neda va fugir, va migrar, va viatjar. Però el mar era ple de criatures fascinants i mentre nedava de meravella en meravella el petit peix va aconseguir tornar a ser feliç. Aquella experiència terrible li va donar ales (o brànquies) per abordar altres maltempsades.

 

 

Per aire

Peter Pan

J. BARRIE; M.L. ATTWEL (1987)

Barcelona: Joventut

Per anar al País de Mai Més s’ha de seguir una direcció molt concreta que en Peter va explicar amb tot detall a la Wendy. Tanmateix, tothom a hores d’ara sap que no és gens fàcil arribar-hi, ja que, segons escriu l’autor, fins i tot els ocells, que porten mapes i els consulten a les cantonades amb molt de vent, no són capaços de trobar l’indret.

Ícar

F. DELICADO (2014)

Pontevedra: Kalandraka

Federico Delicado ha creat una història en què la família protagonista, feliç i oberta, contrasta vivament amb l’estretor de mires dels representants de la guàrdia d’un nen que creuen que cal salvaguardar, malgrat que ell sap segur que es transformarà en ocell.

Mary Poppins

P.L. TRAVERS (1967)

Barcelona: Joventut

Aprofitant la força del vent, Mary Poppins va aparèixer a la casa on l’esperaven dues criatures que, a poc a poc, anirien descobrint el món meravellós de la seva mainadera. Una història clàssica que continuarà fent les delícies dels petits de casa.

 

Per a més informació

http://flicfestival.com/flic-seleccio/

El Flic és un festival d’experiències i creació literària que convida les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els formats culturals. Podeu consultar la selecció completa de llibres que fan des del festival Flic en aquesta pàgina web.