Recursos didàctics 22/04/2022

Els clubs de lectura

Imagina’t un club en què tots els membres es diverteixen tant com tu llegint; persones amb les quals podries comentar les històries que t’han agradat més, tot just quan les acabes de llegir. Un club en què et suggereixen llibres que potser no coneixes i en què pots conèixer alguns dels autors que més t’agraden. T’hi apuntes?

2 min
Els clubs de lectura

Què són?

Els clubs de lectura són reunions de persones que es troben per parlar de llibres. Es fan de manera periòdica: un dia a la setmana, cada quinze dies…, i hi pot participar tothom que ho vulgui.

Qui els fa?

Sobretot els organitzen les biblioteques, però també hi ha clubs en llibreries, en casals o fins i tot en escoles i instituts.

Què s’hi fa?

Llegir, parlar i passar-s’ho pipa. Tots els membres del club llegeixen a casa el llibre que s’ha escollit (si el club és en una biblioteca, el poden agafar en préstec). Després, a les reunions, els participants parlen sobre el que han llegit, fan lectures en veu alta, jocs i tallers… I sempre sempre marxen amb ganes de llegir més.

Per a qui són?

Per a tothom! Hi ha clubs de lectura per a nens, per a joves i per a persones adultes. Moltes vegades els seus membres són superlectors; és a dir, persones a qui els agrada molt i molt llegir. Però també n’hi ha per a persones que no han llegit tant però tenen ganes de descobrir la màgia dels llibres.

Qui els dirigeix?

A les reunions sempre hi ha una persona que fa de conductor, i és qui prepara les sessions, les propostes i els jocs. Acostuma a ser un altre superlector que ho sap tot de la novel·la.

Quins llibres es llegeixen?

De tota mena! Hi ha clubs en què el tema va canviant i altres en què s'escull un gènere (per exemple, misteri, aventures, màgia…) o una temàtica (amistat, viatges, família...)

De què es parla?

Es parla, sobretot, de la història que es llegeix. Però també de les sensacions que sentim al llegir-la, dels dubtes que ens genera, dels personatges o les trames que ens han agradat més… El més interessant dels clubs de lectura és que hi ha opinions de tota mena.

Vocabulary

  • To join: formar part
  • To meet: conèixer
  • To improve: millorar
  • Skills: habilitats


stats