Una família nombrosa

Marina Sancho

Cada àpat, un gest d'amor

Jo abans menjava perquè tocava. Ara em prenc cada àpat com un acte d'amor cap a mi mateixa. Em sostinc gràcies a l'aliment que prenc. Sóc el que menjo. Per aquesta raó, procuro escollir amb diligència allò que injecto al meu cos. En primer lloc, tot quant menjo ha de complir un paràmetre: ser bell. El menjar entra per la vista. De manera que ingereixo només allò que m'entra pels ulls. Sé que el meu estat de salut depen del gust amb que he pres el meu aliment. Si menjo amb fàstic no em trobo igual que si m'he delit amb cada cullerada del que m'he posat a la boca. Necessito estar enamorada del menjar que porto al meu paladar. És una qüestió de passió. Tot a la meva vida ho faig per passió: treballar, tenir cura dels meus fills, relacionar-me amb altres persones,vestir, netejar i també menjar.

El segon paràmetre a l'hora d'escollir qualsevol aliment és l'olor. Moltes vegades em regeixo per l'aroma a l'hora de decidir què vull menjar. L'olor de les espècies m'encisa, així com el de les verdures saltejades o el del pa acabat de fer. L'olor que transmet cada aliment envia informació al meu cervell sobre les seves propietats, per la qual cosa entenc què em convé segons els olors que més m'atrauen. També m'agrada complementar bé els aliments del meu plat i combinar-los de la manera més eficient. M'agrada tenir una mica de tot en cada àpat per gaudir de la riquesa de la vida en tot moment. Acostumo a acompanyar l'arròs integral amb amanida o verdures. Una mostra de llegums no falla mai. I no m'oblido dels fruits secs, les llavors, l'oli d'oliva verge ecològic i sal sense refinar. Dels aliments més bàsics se'n pot fer les combinacions més extravagants i això em fascina. Sento un impuls irrefrenable a omplir de creativitat els meus plats i a sorprendre'm a cada mossegada. Mai repeteixo una recepta, no perquè no m'agradi menjar dues vegades el mateix, sinó perquè considero que hi ha tantes meravelles per descobrir que no vull esgotar cap possibilitat d'incorporar un nou matís a les meves papil·les gustatives.

La nostra actitud vital es fa patent en cada acte de la nostra vida. I el menjar n'és un que repetim almenys tres cops a diari. Per aquest motiu és important aprofitar cada àpat com una oportunitat per modelar el caire que pren lanostra vida. L'aliment és el nostre combustible. Si mengem amb alegria, gaudint i meravellant-nos del ventall de sabors que es despleguen en la nostra llengua, la nostra existència es desenvoluparà d'una forma anàloga a aquest acte. Si mengem per obligació, tambéviurem per obligació, perquè toca. Tot quant fem determina la nostra realitat, ja que cada gest és un vot per un estil o un altre de vida.

Quan mengem a gust, ens fem la vida bonica. Aleshores ens prenem les coses d'una altra manera, amb una energia especial, i comencem a actuar d'una altra manera. Comencem a fer-ho tot per gust. Comencem a mostrar alegria i satisfacció en tot quan realitzem. Com a conseqüència, els diversos factors ambientals comencen a respondre de manera semblant a la felicitat que desprenem i tot acaba encaixant en una unitat d'harmonia i amor. Per això, en cada àpat s'origina un gest d'amor que transforma l'univers complet. Imagina't si tens poder! Aquest comença a la teva cullera!

 

Bon profit!

12797718_229625107391796_1104199447_n Zoom

12797718_229625107391796_1104199447_n