Criatures 09/08/2013

De Super Mario a Pac-Man...

3 min

Avui va de videojocs???? Doncs sí...i no...com que qualsevol excusa és bona...avui aprofitaré una activitat per nens (diga-li activitat, diga-li necessitat) per dir-vos que quan ets pare, hi ha moments del dia que la vida se't converteix en un videojoc!!!!!!! I, a veure, pot arribar a ser divertit i tot!!!! És portar laGamificacióal seu nivell màxim i fer d'una activitat rutinària que pot ser molt pesada...gratificant!!!!!

La gran activitat a la que em refereixo, és quan has aparcat el cotxe lluny de casa (lluny és relatiu), i dius: "vaig a buscar el cotxe!!!!!" i el teu nen de gairebé 3 anys i que ja camina, corre i salta com un Super Mario qualsevol, et diu: "papa, jo vull venir amb tu!". Això converteix una caminada de 5 minuts en una odissea de 15 o 20 minuts (el concepte a prop i lluny és molt diferent si vas sol o vas acompanyat del teu fillet), que, o t'ho prens bé, o tires el nen al primer contenidor que veus després de caminar 50 metres en 5 minuts!!!!!

Aquí és on entra el concepte de gamificació. El nen ho té clar, i per no avorrir-se...en farà un joc del trajecte!! Pares del món (i mares, of course), proposem jocs variats al nostre fill o seguim els que ens proposin ells i d'aquesta manera ens ho passarem millor (o no...)

1st round

Joc de plataformes: és a l'estil de Super Mario o Crash Bandicoot. L'objectiu és arribar al final de pantalla (cotxe) sense perdre vides (sense prendre mal) i fent servir els objectes del carrer, no fos cas que caminéssim una mica recte per la vorera! És com un "parkour" infantil: ara pujo unes escales, ara les baixo, ara m'enfilo i ara salto, ara baixo a la carretera, ara pujo a la vorera, ara em foto de cap...ara s'hi fot el meu fill!!!!

És cansat, però molt divertit!!! I és millor que esperar a que ell ho faci sol perquè trigarem el mateix i agafarem mala llet!!!

2nd round

Joc d'esports: a l'estil Fifa o Wii Sports. Imaginació al poder!!!! Des de xutar els papers que et trobes ( i que no hauràs tirat tu!!!) i fer gol, a fer unes corredisses fins a un punt concret...el que vulguis!!!!! Intenta convèncer el teu fill que fer salt de trampolí o natació en un bassal no és una bona idea!!!!

3rd round

Joc d'Arcade: a l'estil del rei Pac-Man. Normalment aquest se li acut al gamarús del teu fill, i així com el Pac-Man es menjava boletes, el teu fill troba qualsevol article sospitós de ser tòxic per agafar-lo: caques d'animal domèstic/salvatge, cigarretes (enceses i/o apagades), papers bruts, bassals, ampolles...i sol guanyar perquè no se'n descuida cap! No cal dir que aquí els pares som els fantasmes que el perseguim perquè ell no aconsegueixi el poc higiènic objectiu que se li ha ficat al caparró!

4th round

Joc de rol: al més pur estil Zelda o Final Fantasy. El teu fill sortirà de casa i segurament serà un tigre, un lleó o un cocodril, que provarà de menjar-te a tu o algun objecte dels que hem vist al 3rd round. Tu hauràs de fer servir tots els teus poders i imaginació per ser un caçador (per exemple) perquè no es surti amb la seva i arribi al cotxe net...i viu!!!

5th round

Joc de lluita: us sona Tekken o Street Fighter? Doncs això!!! És el joc més habitual...i hauràs de fer servir de tot...claus de Judo incloses per arribar al cotxe abans de mitja hora!! Procura no abonyegar-lo...i al nen tampoc!!!!

Final round

Joc endless runner: aquest és un estil nou que no sabien els nostres pares. Heu jugat al Temple Run, per exemple??? Doncs es tracta d'arribar al cotxe saltant tots els obstacles que ens trobem però amb l'afegit (de collita pròpia) d'arribar-hi l'abans possible!!! D'aquesta manera aconseguim l'objectiu d'arribar al cotxe, a ser possible d'una sola peça i amb el menor temps invertit...i podem apuntar el que hem tardat i provar de millorar cada dia. Al final arribareu al cotxe amb els 5 minuts que tardaves tu sol, però t'ho passaràs molt millor i el teu fill haurà après cosetes frikis de videojocs…i tu amb la llengua fora!!!...

…i a més, t'adonaràs que tot el que fa el teu fill, tu ja ho havies fet fa gairebé 40 anys...i que passar saltant pel mig dels bassals segueix sent igual de divertit...i brut!!!!!!

Next stage...

Insert coin...

stats