Criatures 17/05/2019

Imbècil o tímid?

enric bastardas
2 min
imbecilotimid

Avui llegia un article de la Teresa Terrades, compartit per Edbuilding, amb qui tinc la sort de col.laborar des de fa un temps, i m'ha fet pensar. El titular deia "Amb qui estaves el dia que vas aprendre?" I, ho torno a dir, m'ha fet pensar. I a mi, m'agrada molt pensar, i fer pensar, molt moltíssim. Trobo que pensar és el pas previ a actuar. M'agrada seguir aquest ordre: Pensar-actuar o repensar-actuar. I sentir, sobretot sentir, però sentir està inclòs en el pensar i en l'actuar. Ho considero transversal...

I de cop he pensat com contestaria la pregunta. I m'he adonat de 3 coses.

La primera, que la major part de la meva vida he après sol. Quan més he après és estant sol. Se'n diu autodidacte d'això, crec. Em sento molt i molt bé aprenent sol. Al meu ritme. Fent-ho malament en silenci. I fent-ho bé, també, en silenci. La meva zona d'aprenentatge m'agrada que sigui molt meva. Coses meves, ja veus.

La segona, amb la Mariona. Rodejar-te de persones que tenen ganes d'aprendre i que et posen a prova ajuda molt a aprendre, a créixer, a millorar. Crec moltíssim en l'automotivació, i també en la motivació, i mai, repeteixo, mai li agraïré prou el dia que em va dir que quan no mirava els ulls de la gent semblava més un imbècil que no pas un tímid. Em va motivar a fer el Practitioner de PNL. La llavor de gairebé de tot el que faig i sóc ara. Gràcies.

La tercera, amb el Martí i el Nil. I no els poso els últims perquè siguin els menys importants. Els poso els últims perquè han estat els últims d'arribar a la meva vida, tot i que ja fa més de 8 anys, el Martí, i més de 6 anys, el Nil. Els aprenentatges que he tingut, tinc i, espero, tindré, amb ells, són brutals, vivencials i emocionals. Em posen a prova cada dia i han ampliat la meva zona d'aprenentatge a l'àrea pública. Ja no puc aprendre sol. Aprenc amb ells. Aprenc d'ells. Mestres. Quins mestres!! És cert que els pares els acompanyem mentre creixen, però els que ensenyen de veritat, de veritat de veritat, són ells, el Martí i el Nil. Els meus fills són els millors mestres que recordo haver tingut mai. I a més, són classes particulars! Quin luxe! Gràcies.

stats