Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Les femelles sobreviuen més i millor a la prematuritat

L'Institut d'Investigació Sanitària (IIS) de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha descobert, mitjançant un estudi experimental amb ratolins, queles femelles prematures "sobreviuen més i en millors condicions" que elsmascles perquè assimilen millor els suplements de l'oxigen.

prematur 2.JPG Zoom

prematur 2.JPG

L'estudi, que ha estat premiat per la European Society for Paediatric Research, revela que les femelles de ratolí s'adapten millor al brusc augment de la concentració d'oxigen que es produeix després del part o durant la reanimació.

Aquesta investigació bàsica completa l'observació clínica feta en humans que sugeria quea igual temps de gestació, la supervivència en nounades prematuresnenes és major que ennens perquèsintetitzen significativament millor els enzims responsables de la defensa antioxidant.

El projecte ha estat desenvolupat per la doctora Elena Cubells i tutelat pels doctoris J. Belik (Universitat de Toronto), Javier Escobar i Màxim Vento, responsable del Grup d'Investigació en Perinatologia del IIS La Fe i Cap de Secció Clínica de Pediatria-Nounats del mateix hospital.

La investigació s'emmarca en la Beca INO Therapeutics d'Investigació i Formació per a Especialistes en Neonatologia, acreditada per la Societat Espanyola de Neonatologia, la Universitat de la Llacuna (Tenerife) i la Unió Europea de Societats de Neonatologia i Medicina Perinatal.

Font de la Notícia: hoysalud.es

Fotografia: http://vibbedille.blogspot.com/2011/01/prematur-babyer.html