Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Reivindiquem els cordons!

[youtube tnoO5tyfKWc]

Era a l'escola, no crec que tingués més de 4 o 5 anys quan se'm van deslligar les sabates, i recordo perfectament que només hi havia una nena de la classe que tingués la gràcia de tornar-les a lligar. Ara amb els anys pot semblar una banalitat, doncs és un acte quotidià de la meva vida, i no li dono més importància que la rutina diària, però en aquell moment per mi era tot un món!

Tenir els cordons deslligats representava haver d'escollir entre parar l'activitat ideixar de córrer, o bé continuar com si resamb el perill de caure de nassos... La gran majoria de vegades, optava per parar i anar a buscar algú que pogués lligar-me-lesper poder tornar al joc.

Un dia, l'activitat de plàstica va ser fer-nos en una cartolina, nosaltres mateixos, una sabata i amb fil de llana ipracticar a casa com es lligaven. En un parell de sessions era tota una especialista! I em sentia una "nena gran".

Ara, que em toca ser a l'altre banda, lligant cordons, recordo amb especial nostàlgia aquella sensació de falta d'autonomia.

Cap als 5 anys els nens solen tenir prou capacitat per aprendre a lligar-se solets les sabates. Es produeix un progrés evident en el domini motor. Tenen prou memòria per a la retenció del procés, suficient anàlisi cognitiu i destresa motora.

Així doncs, aquí teniu com crear una sabateta de cartró amb la que els vostres petitons podran practicar i pujar un esglaó més en la seva autonomia.

Material

-Cartró

-Tisores i cúter

-Pintures

-Cordons

-Cola adhesiva en barra

Tan debò ben aviat,siguem capaçosde desar a l'armari totes aquestes sabates de velcro...

sabata.jpg Zoom

sabata.jpg