Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Ous de Pasqua

100_6535.JPG Zoom

100_6535.JPG

Al S.IVl'Església no aconsellava el consum d'ous durant la Quaresma. No obstant això, les gallines seguien posant ous (que els hi expliques a elles de normes religioses...)Tirar els ous hagués estat un pecat així que no quedava més remei que guardar-los.Les setmanes passaven i els ous s'amuntegaven.

El diumenge de Resurecció, primer dia en que l'Església ja permet menjar els aliments "pecaminosos", es convertia en la data assenyalada percompartir o regalar els ous que no s'havien consumit durant la Quaresma i així va néixer aquesta singular tradició.

Oferir una cistella d'ous frescos era sens dubte un magnífic detall, però si a més els ous s'acolorien o es pintaven es convertien en un autèntic regal senyal d'afecte.

Al segle XII l'Església va beneir el costum de regalar ous com a símbol de resurreció a la sortida de la missa de Pasqua. Un costum que s'ha mantingut fins a no fa molt, especialment a les zones rurals, on avis i padrins lliuren als fillols panets amb dos ous que es portaven a beneir.

Avui, m'agradaria ensenyar-vos com decorar els nostres propis ous de Pasqua. És una activitat perfecte per fer amb els nens.

100_6530.JPG Zoom

100_6530.JPG

Podeu pintar directament els ous frescos, o bé bullir-los i pinta'ls després. Jo però, he optat per fer un forat a cada extrem de la closca, bufar per una de les obertures i treure tot el rovell. Els ous han quedat buits.

Tot seguit tapem els petits foradets amb massa blanca de bricolatge (o si preferiu podeu fer-ho amb una miqueta de plastelina dels nens).

Ara ja els tenim preparats per la decoració. Aquí només cal deixar volar la imaginació i pinta'ls com més us agradi. Jo he optat, a més de les pintures per utilitzar una mica de purpurina per fer alguns detalls.

Bona Pasqua!!