Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Objectiu: Gaudir menjant

Avui continuarem parlant d'alimentació amb els més petits i dic amb perquè sovint els adults pensem que no cal involucrar els fills en la tria del menjar, en preparar-lo, en anar a comprar... i que som nosaltres qui hem de decidir què i com mengen.

Que ens acompanyin al mercat, que vegin la diversitat d'aliments que hi ha, que ens ajudin a triar que fer per dinar és una manera perfecte d'involucrar-los i de socialitzar-los.

Quan siguin grans voldrem que sàpiguen decidir per ells mateixos una dieta saludable i que es puguin preparar quelcom de menjar sense la nostra ajuda, que siguin autònoms en qüestions culinàries vaja. I per tant la millor manera d'aconseguir-ho és que ho visquin des de petits.

child-eating-broccoli.jpg Zoom

child-eating-broccoli.jpg

Hi ha vailets que han viscut experiències no gaire agradables amb el menjar des de petits i ara es troben en un punt en que no tenen curiositat, ni il·lusió pels àpats. Els dinars i sopars que haurien de ser un moment de retrobament familiar passen a ser baralles i angoixes.

Per tant, intentem no posar-nos nerviosos perquè si ho estem nosaltres, si tenim pressa perquè empassin els aliments, si no respectem que un dia no tingui gana, si exigim rapidesa, si no permetem que s'embrutin, que tastin, que experimentin, que provin d'agafar la cullera (encara que s'empastifin).... costarà molt més de gaudir del menjar.

 

Acabàvem l'última entrada del blog amb la següent frase.... I si només vol menjar una sola cosa? El que és important és reflexionar per un moment perquè passa això. Potser no li hem oferit prou varietat? Potser per nosaltres és més còmode assegurar-nos que mengi una sola cosa, però que mengi?

Així que, com en la majoria de coses de menuts, val la pena parar-nos un moment. Respirar fons i pensar el perquè de tot plegat. Què li passa al petit per no gaudir del menjar i com que podem fer per canviar-ho? Segur que podem fer més del que ens pensem...

Per acabar voldria deixar-vos amb una publicitat de Heinz. Ara no entraré a valorar si elproducte anunciatés o no un aliment saludable. El que m'interessa és observar la reacció dels nens versla presentació dels diferents plats i pensar com una miqueta de creativitat a la cuina pot fer que se la mirin amb uns altres ulls.

Gràcies a la web de futbolwins.com per recomanar-me el vídeo.

Fotografia: http://www.sheknows.com/health-and-wellness/