L'apunt docent

Jordi Roca i Font

La valentia del conseller Maragall

Que el conseller Maragall no és sant de la devoció de gran part dels mestres és una d'aquelles coses que es diuen vox populi, però, realment creieu que tot el que fa ho fa malament? Jo que estic a dins avui us en parlaré bé per un motiu: la valentia que ha demostrat en l'ús de les TIC al Departament d'Educació. Fa uns mesos el Departament va convidar a alguns docents en una reunió minoritària a la seva seu perquè volia saber la nostra opinió de la introducció de les TIC; vaig assistir a la reunió on el conseller ens va anunciar els plans comunicatius dels nous canals que posava a la llum pública: bloc, Twitter i Youtube. Aquests canals han anat funcionant i el Departament ha mantingut una posició molt 2.0 pel que fa al feedback necessari amb els ciutadans que s'hi han adreçat, molt bé.

I a finals de maig van proposar l'experiment més arriscat: el conseller es comprometia a contestar mitjançant el propi canal Youtube les preguntes que li fessin els ciutadans a través d'una eina de Google anomenada Moderator. Qualsevol persona podia fer la pregunta que volgués i després les deu més votades serien contestades; no cal que us digui que vaig votar una quinzena de preguntes i vaig estar a l'expectativa de les respostes, fins ahir. Sí, ahir el conseller responia les preguntes més votades que òbviament eren les més polèmiques proposades i votades pels ciutadans. I aquí és on s'ha de felicitar el senyor Maragall i el seu equip ja que no conec cap precedent de polític d'alt nivell que estigui disposat a fer una cosa així. Sabem que és un home que es mou bé en el combat dialèctic cos a cos i escoltant les respostes hom se'l pot arribar a creure en molts aspectes, la llàstima és que el global de la seva política sigui negatiu i jo crec que el fet de no haver estat vinculat a l'escola -ell és economista- ha fet que hi hagi coses que els que hi estem no podem entendre de cap manera.

Em pregunto si la persona que li agafi el relleu tindrà aquesta valentia de contestar les preguntes dels ciutadans aprofitant les TIC.

Apunt relacionat al 3cat24.