Criatures 16/10/2020

La jugada mestra del gegant del Clic

2 min
La jugada mestra del gegant del Clic

De quatre potes hi han caigut unes quantes escoles

El gegant del Clic que tot s'ho menja va deixar un sucós ham amb la forma d'una innocent llaminadura amb un win-win en majúscules: tu em compres el que necessitis i jo li donaré un percentatge de la teva compra a l'escola que tu em diguis. És que ni el Black Friday, ni el Prime Day ni el dia xinès de noséquè; el cavall de Troia entra per la porta gran oberta de bat a bat i una vegada a dins, una vegada a dins ja és a dins.

Quina serà la següent? Un banc que promet un bon tracte a l'escola si s'aconsegueixen 50 nous clients? Una companyia tecnològica que omplirà de tablets l'escola (amb el seu logo) a canvi que 25 famílies es facin el Fusión de torn? La veda està oberta, aneu passant que hi ha negoci per a tothom.

Però com podem ser tan innocents? M'arriba que hi ha escoles que demanen a les famílies via correu OFICIAL CORPORATIU que comprin al gegant del Clic perquè així es beneficia l'escola. Amb dos dallonses! Em diuen que hi ha escoles públiques que han enviat aquest e-mail i no hi ha publicitat gratuïta més efectiva que això, és entrar al joc teledirigit quan el comandament el té una altra persona i tu només segueixes les ordres i alhora et penses que en treus un benefici. De veritat, fem-nos-ho mirar, es crea un precedent molt perillós.

Ep, que la cosa no va de si tu compres a un lloc o a un altre, tens dret de comprar on vulguis, només faltaria; la cosa va d'empreses que es colen a les escoles difressades de xaiets que ensenyen la poteta.

Ja tenim la imatge

Algú en un despatx a Seattle mira unes gràfiques, acaricia un gat i somriu mentre en un despatx de Barcelona a algú altre ja li està bé que les escoles es busquin finançament que no arriba d'on hauria d'arribar.

stats