Criatures 20/01/2020

Què pot implicar el pin parental?

2 min
persiana

Varón Dandy

Tothom en parla i no és per menys, el precedent que està creant el pin parental a la Región de Murcia, amb el beneplàcid de VOX, PP i Ciudadanos, escenifica la desconfiança que té part de la societat en la labor dels professionals de l'educació i a l'hora la por que té aquesta gent a un canvi social que replantegi els valors ultra-catòlics del franquisme en els quals van ser adoctrinats.

Enyoren una societat en blanc i negre on no havien de conviure amb qui tenia diferents formes d'estimar, amb rojos, amb dissidents o amb heretges que no anaven a missa perquè vivien sota l'aixopluc de qui va dir "la calle es mía".

Això només és un precedent

Si analitzem una mica aquest pin parental veurem que té tantes interpretacions que encara el fa més il·lògic i perillós: fixem-nos que diu veta "charlas, talleres o actividades con carga ideológica o moral contraria a sus convicciones". I ja hi som, què és carga moral? Quines són aquestes convicciones?

Ens podríem trobar fàcilment que a part de les xerrades sobre el moviment LGTBI també hi hagi qui veti una sortida a la natura o a una planta de reciclatge perquè potser es cita el canvi climàtic, una sortida cultural a un monument històric perquè potser es parla de memòria històrica, una sortida al CosmoCaixa perquè potser esmenten que la Terra no és plana o una sortida a un centre de recuperació d'animals perquè potser s'atreveixen a dir que els gossos i els gats fan el coit per procrear.

I és clar, el professorat separant els pobres infants desorientats i frustrats perquè la seva perfecta família catòlica i apostòlica els ha inclòs a una bombolla pura que no els permet gaudir d'una excursió o taller amb la resta dels companys de classe.

Propera parada depuració

Entre l''any 1939 i el 1942 el 29% dels mestres catalans -que no es van exiliar- van ser sancionats de diferents maneres pel franquisme i d'aquests un 11% van ser inhabilitats o separats del servei. Qui havia format part de moviments pedagògics o tenia alguna afiliació política tenia les de perdre perquè calia renovar els professionals de l'educació amb gent afí al règim encara que no tingués preparació.

Si aquesta gent manés la següent mesura seria la depuració de mestres del col·lectiu LGTBI i dels que tinguin l'atreviment de parlar de segons quins temes a l'aula. Estic segur que en determinats llocs ja hi ha professorat que es planteja canviar d'aires per viure tranquil·lament sense haver d'amagar la seva manera d'estimar lluny de les mirades dels sensors d'aquest nou ordre que ha començat amb el pin parental.

stats