L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Un camí a Soria

Fa uns dies sortia la notícia que una escola concertada de Soria superava amb escreix Finlàndia en l'informe PISA pel que fa a lectura i matemàtiques.

Llegint la notícia em vaig interessar per l'escola en concret i vaig trobar-ne fàcilment el lloc web. Allà hi vaig descobrir que van fer una roda de premsa per anunciar els resultats. Sí, ho heu llegit bé: van convocar una roda de premsa per anunciar els resultats als quatre vents. O sigui, una escola convoca a la premsa per explicar-los que els seus 39 alumnes de 15 anys han aconseguit resultats d'escàndol a l'informe PISA. Poc després gran part dels mitjans de comunicació estatals en van fer difusió. Curiós. O no.

Si l'escola hagués estat pública haurien convocat una roda de premsa i s'hi haurien presentat mitjans com la COPE, la SER, Onda Cero o RNE? Se n'hauria fet tant de ressò? Deixeu-me ser malpensat però no serà una estratègia de màrqueting molt ben feta?

Soria Zoom

Soria

En tot cas, si els resultats són tan bons suposo que us interessa saber quina línia pedagògica segueixen i per sort al seu web ho deixen ben clar: "Los Escolapios seguimos la línea pedagógica propuesta por el sacerdote y pedagogo español José de Calasanz (Peralta de la Sal, 1557 - Roma, 1648)."

Veig que el que es porta no és actualitzar el llegat dels grans pedagogs del segle XX o impulsar noves polítiques educatives com s'està intentant al nostre país, el que es porta és la línia pedagògica del segle XVI i XVII.

Ara ja ho sabem, hi ha un camí que porta a Soria.

Notícia a la tele pública RTVE (minut 9:59)