Educació

Centenars de professors es queden sense portàtil tota la setmana per una actualització informàtica

L'actualització s'ha fet a 27.000 equips de docents, un 30% del total de la plantilla

1 min
La pissarra digital i l'ordinador del centre El projecte de digitalització de les aules de la consellera Irene Rigau s'estén a 5è i 6è de primària, a més de l'ESO. Els centres hauran de fer compatibles els llibres de text amb els ordinadors, que es quedaran a l'escola, i es potenciarà l'ús de les pissarres digitals interactives.

BarcelonaCentenars de docents han estat aquesta setmana sense poder accedir al seu ordinador portàtil. La causa: una actualització informàtica que ha dut a terme el departament d'Educació, segons ha confirmat a l'ARA el mateix departament, que no ha concretat la xifra de docents afectats.

Segons Educació, aquest dilluns es va fer una de les actualitzacions periòdiques que es fan als equips digitals al llarg de l'any. En concret, es van actualitzar els components de Microsoft a 27.000 equips de docents, un 30% del total de la plantilla. "L'actualització, però, va provocar inestabilitat als portàtils i va fer que alguns es quedessin amb la pantalla negra", asseguren des del departament. Davant de la incidència es va fer una marxa enrere d'aquesta actualització, però, tot i això, alguns equips es van quedar sense funcionar.

Educació assegura que des del mateix dilluns estan treballant "a contrarellotge" conjuntament amb Microsoft per esbrinar què va passar amb la nova actualització i afegeix que des d'aquest dimarts es van anar recuperant progressivament tots els equips amb aquesta incidència. "La previsió era que dijous a la tarda estiguessin tots resolts", diu Educació. L'ARA ha parlat amb diversos professors que han confirmat que fins aquest divendres no han tingut accés als seus portàtils. Això els ha comportat problemes durant tota la setmana per passar llista, connectar els projectors, utilitzar la plataforma Moodle, no poder gestionar les incidències de comportament o no poder accedir als llibres digitals, entre molts altres inconvenients.

stats