L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Regals a mestres

Ara que s'acosta final de curs és possible que algú, via grup de WhatsApp de pares, plantegi fer un regal conjunt a la mestra tutora* dels fills. I ja tenim el debat servit: cal regalar a la mestra alguna cosa per haver fet bé la seva feina? Hi haurà qui dirà que hom no hauria de rebre regals per fer la seva feina, un regidor d'urbanisme no rep regals per fer la seva feina, ai, mal exemple... vull dir, no se'ns passaria pel cap regalar res a la persona que s'encarrega que els carros del súper estiguin ben posats quan en necessitem un, oi? També és cert que la tutora potser passa més temps que nosaltres amb el nostre fill i que és diferent una feina amb persones que una feina que tingui com a objectiu -per exemple- fabricar algun producte. Cadascú pensarà el que voldrà. Hi haurà gent, la majoria diria jo, que veu l'estima que la criatura sent per la mestra i vol fer un detall perquè creu que s'ho mereix, així de senzill. Què en penseu vosaltres? Comentaris oberts.

Spa Zoom

Spa

- I tu què, Jordi? Mulla't!

Jo sóc del parer que no s'hauria de regalar res a la tutora però en el cas de fer-ho hauria de ser alguna cosa conjunta i quan s'acaba la relació de la tutora amb els alumnes, és a dir, després de dos cursos seguits d'haver-los tutoritzat. Un dels problemes dels grups de WhatsApp és que hi ha força pressió quan surt una d'aquestes propostes. No ets capaç de dir que no per no semblar que no te l'aprecies prou o per no quedar com un agarrat que no es vol gastar un duro. Obrir debats en grups de WhatsApp de pares tampoc seria una cosa que vingui massa de gust i per tant la tònica és que quan algú proposa alguna cosa així s'acabi fent acordant una petita quantitat cadascú i buscant a algú que es vulgui fer càrrec d'anar a comprar el regal. Després cal buscar un dia on la majoria pugui ser-hi per fer-li l'entrega amb les obligatòries fotos que seran penjades a les xarxes socials. Ja veieu que en tinc una mica d'experiència tot i no estar d'acord amb la idoneïtat de fer un regal.

Jo sóc més partidari de demostrar l'estima amb confiança, els tutors necessitem saber que tenim els pares al costat perquè sovint ens trobem en situacions molt complexes que es poden resoldre millor sabent qui juga al teu equip.

Repeteixo, hi ha els comentaris oberts, què hi dieu?

 

* No és que sigui de la CUP, he escrit tutora en femení per un simple tema de números, hi ha moltes més tutores que tutors.

Foto: Flickr CC Hotel Punta Diamante