L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Despesa o inversió?

El Departament d'Ensenyament ha fet un informe justificant la retirada de la sisena hora: es veu que aquesta hora -que iguala en aspectes d'horaris les escoles públiques amb les concertades i privades- ens ha costat prop de 500 milions d'Euros des del 2006. La conselleria reconeix que amb la sisena hora hi ha una petita millora en resultats però no suficient per mantenir-la; en altres paraules: els motius econòmics van per davant dels

067.jpg Zoom

067.jpg

motius pedagògics.

La sisena hora haurà durat poc, hem de tenir en compte que cap alumne de la xarxa pública haurà estat capaç de fer tota la primària fent sis hores diàries de classe, és a dir, l'avaluació d'aquesta hora de més és totalment incompleta; és una avaluació a mitges tenint en compte que aquestes coses s'haurien d'avaluar a llarg termini per veure si realment funcionen.

I per compensar aquest nou nyap apareixen unes hores de SEP (suport educatiu personalitzat) que en teoria han d'anar pels alumnes amb dificultats però molts centres les faran per a tots els alumnes, o sigui, una espècie de sisena hora encoberta. I a sobre hi ha escoles concretes on es mantindrà la sisena hora provocant una desigualtat amb les escoles que les han perdut.

I el Parlament votant a favor de la sisena hora, on s'és vist un govern que va contra una moció del Parlament? Per què no ho diem clar i reconeixem -d'una vegada- que això del Parlament és només una joguina grossa i cara per tenir-nos entretinguts fent estatuets que ens retallaran i ho haurem d'acceptar perquè són les regles del joc; del seu joc? On són els diners del fons de competitivitat que suposen el triple del que han costat cinc anys de sisena hora a les escoles públiques? On són? A l'AVE de la Mancha?