L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Alumnes que no entenen el castellà i la guerra dels mons

Zoom

La creuada del PP per acabar amb la llengua catalana -i totes les seves variants- no té límits i si no us ho creieu podeu preguntar-ho al Conseller d'Educació del Govern de les Illes Balears Rafael Bosch que afirma que hi ha alumnes de sisè que no entenen el castellà. Sí, ho heu llegit bé, que no entenen el castellà! Aquestes declaracions les ha fet aquest 2012 a Palma i no en un poblet interior de Mallorca durant l'edat mitjana com podria entendre's millor. El conseller admet que hi ha "casos puntuals d'alumnes no saben expressar-se bé en català" i casos -que ell coneix- d'alumnes de sisè que no entenen el castellà. Impressionant.

Si es volen carregar la immersió podrien ser una mica més originals i parlar d'invasions alienígenes o potser de federalisme a Espanya, almenys riuríem tots una estona.

En tot cas esperem que el conseller Bosch, amb l'ajuda inestimable de l'amic Wert, pugui espanyolitzar aquests alumnes monolingües catalanoparlants abans que sigui massa tard ja que si arriben a l'edat adulta amb aquest problema seran uns NI-NIs assegurats: no podran ni treballar ni estudiar perquè els faltarà entendre la primera llengua en ús de les illes Balears.