Criatures  /  Ara Kids 17/12/2021

Com ens havíem imaginat el futur?

Has pensat mai com serà la Terra d’aquí a cent anys? I els humans? Viurem en altres planetes? Haurem trobat la cura a totes les malalties? Tindrem robots humanoides? Avui mirarem com s’imaginaven el futur al segle passat i comprovarem si ho van encertar o no

2 min
Juguem a imaginar-nos el futur?

El futur segons ‘The Jetsons’

Los Supersónicos (o The Jetsons en la versió original) era una sèrie d’animació americana que es va estrenar l’any 1962 i de seguida es va fer molt famosa. Els protagonistes eren una família, els Jetsons, que vivien a l’any 2062. Tenien una casa intel·ligent, viatjaven en vehicles voladors i se n’anaven de vacances a la Lluna i a Venus. Feien videotrucades i tenien tota mena de robots. Encara no som al 2062 però algunes coses sí que s’han complert. Sabries dir quines?

Monsanto, la casa del futur de Disney

L’any 1957 es va estrenar a Disneyland Califòrnia una atracció anomenada La Casa del Futur. La va dissenyar un estudi d’arquitectura anomenat Monsanto, i tenia forma de creu, perquè així totes les estances podien estar il·luminades i ventilades. El més xocant és que estava fabricada amb plàstic, i tot el que hi havia a dins també era d’aquest material. En això no la van encertar gaire, no trobes?

El cotxe nuclear de Ford

¿T’imagines un cotxe que funcionés amb energia nuclear? L’any 1958 Ford va presentar un disseny de vehicle futurista, el Nucleon, equipat amb un reactor nuclear. El principal avantatge del Nucleon era que podia fer molts quilòmetres sense posar combustible, però no el van arribar a fabricar mai perquè tenia molts inconvenients. El principal, la seguretat. 

El futur al cinema

Les pel·lícules de ciència-ficció del segle passat també es van imaginar com serien les societats del futur. Una de les més famoses és Blade Runner (1982), que situava l’acció al 2019. Segons els guionistes de la pel·lícula, en aquest any ja seríem capaços de fabricar humans artificials amb un aspecte idèntic al nostre, que els faria indistingibles. Moltes altres pel·lícules dels anys 70, 80 i 90 imaginaven que a partir del 2000 tindríem una societat tecnològica, robotitzada i amb escassetat de recursos, i estaríem colonitzant altres planetes.  

Vocabulary

  • Within: al cap de
  • Healthy: saludable
  • Long-living: longeu, amb una vida llarga
  • Diseases: malalties
  • Average: mitjana
  • Age: edat

stats