Cristina Serret

La carmanyola ecològica

Utilitzar una carmanyola per portar l’esmorzar és una manera de reduir residus com el plàstic o el paper. Però encara podem fer un pas més, substituint la carmanyola de plàstic per alternatives que són encara més eco. Avui te n’expliquem algunes

La carmanyola ecològica / MARTA CAYUELA Zoom

L’entrepà més enrotllat

Els embolcalls de roba plastificada per a l’entrepà són una bona opció. N’hi ha de totes les mides i són fàcils de netejar, amb un drap humit o directament a la rentadora. A més, un cop t’has cruspit l’esmorzar els pots desar a la motxilla còmodament, perquè ocupen molt poc espai.

I els coberts?

¿Sabies que l’any 2021 estaran prohibits a tota la Unió Europea els estris de plàstic d’un sol ús, com els coberts o les palletes? No cal que t’esperis. Escull sempre coberts de metall o de fusta, i palletes de plàstic rígid, reutilitzables.

L’aigua, en ampolles reutilitzables

Rebaixar el consum d’ampolles d’aigua de plàstic és crucial. Si hi vols col·laborar, utilitza sempre una cantimplora per anar a l’escola. I, com passa amb les carmanyoles, recorda que hi ha envasos d’acer inoxidable o de vidre. Una altra alternativa és beure aigua de l’aixeta de l’escola, de manera que només necessitis tenir un got a classe.

La fruita, a la bossa

Si ets dels que esmorzen bé abans de sortir de casa i a mig matí només menges una mica de fruita, sempre te la pots emportar dins d’una bosseta de roba.

Carmanyoles sense plàstic

Les carmanyoles són el recipient més còmode per portar el menjar. Però pots evitar el plàstic escollint recipients elaborats amb vidre, acer inoxidable o fins i tot bambú.