Recursos didàctics 13/08/2021

Les autocaravanes

T’imagines una casa amb rodes? No cal que pensis com seria, perquè ja existeix. Es diu autocaravana, i és una manera divertida i pràctica de viatjar. Tant, que cada vegada hi ha més gent que tria aquests vehicles per a les seves vacances

2 min
Les autocaravanes.

Vehicles que són cases

Les autocaravanes són un tipus de vehicle amb motor que incorpora una caravana muntada sobre el xassís. A dins hi pots fer tot el que faries a casa: dormir, cuinar, dutxar-te o anar al lavabo. Una alternativa a les autocaravanes són les camper. Aquestes són furgonetes que incorporen almenys un llit. Són més petites i no són tan confortables, però també són més fàcils de conduir i maniobrar.

Camperitzem?


Camperitzar un vehicle vol dir adaptar-lo per viatjar-hi de manera que s’hi pugui passar la nit. Els vehicles camperitzats solen ser furgonetes a les quals s'afegeixen elements com un llit, una taula o un racó per cuinar.

Per què ens agraden tant?

Viatjar amb autocaravana té molts avantatges. El primer és que podem portar sempre les nostres coses amb nosaltres, i no cal anar fent i desfent maletes. Però, sobretot, ens agrada perquè podem viatjar amb total llibertat, sense presses, decidint sobre la marxa on volem anar o què farem. Dit d’una altra manera, deixem de ser turistes per ser viatgers.

La vida nòmada

Les cases amb rodes existeixen des de fa molts i molts anys, i viatjar d’un lloc a l'altre és tan antic com la mateixa humanitat. Durant la prehistòria, els humans érem un poble nòmada, que es traslladava d’un territori a un altre en funció de les necessitats de cada moment, per fugir del fred o buscar aliments. Amb l’evolució, ens vam tornar sedentaris, i ens vam establir en llocs fixos que considerem casa nostra. El turisme, que vol dir viatjar com una forma d’oci, sí que és un invent ben modern. 

El boom de l’autocaravàning

Amb el covid-19, s’ha disparat la demanda d’autocaravanes a Catalunya, perquè moltes persones hi han vist una manera segura de viatjar i fer turisme en família. Per això es diu que en l’actualitat estem vivint una autèntica febre de l’autocaravàning.

Vocabulary

  • Motorhomes: autocaravanes
  • Latest: l’última
  • For instance: per exemple
  • Walls: parets
  • Flat: plana
  • Screen: pantalla
  • Travelling: viatjar
  • New: nou


stats