Com sabem si una notícia és certa o falsa?

Verificat participa a la 4a edició del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai

Els periodistes Noemí Prous i Martí Odriozola aquest matí al Campus de l'ARA

“Ens dediquem a explicar si les coses són mentida o no són del tot veritat”. Així ha definit Martí Odriozola la tasca que fan des del Verificat, el primer portal de fact-checking de Catalunya. Odriozola, acompanyat de la periodista de TV3 Noemí Prous, ha visitat el Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai per ensenyar els futurs periodistes a discernir quan una notícia és certa o falsa. 

Odriozola ha exposat diversos casos en què, des de Verificat, van haver de desmentir informacions publicades, com ara la falsa reverència de Pere Aragonés a Pedro Sánchez o les informacions sobre metalls pesats a les vacunes contra el covid-19. 

El Campus d’Introducció al Periodisme és una de les propostes dels Campus de Periodisme de l'ARA i Fundesplai, que se celebren per quart any consecutiu. Després de quatre anys d’esgotar les places, els Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai s’han convertit en una cita imprescindible en els estius de molts adolescents catalans. Les colònies, que combinen tallers periodístics i activitats lúdiques i esportives, van ser les primeres d’aquest tipus a Catalunya, i enguany han tornat amb més possibilitats que mai. 

Cinc temàtiques diferents

Per donar resposta als nois i noies que cada estiu demanen repetir l’experiència, l’ARA i Fundesplai han preparat per a aquest 2021 cinc temàtiques diferents: Introducció al Periodisme, Periodisme i Humor, Periodisme Social, Periodisme i Televisió i el Campus de Creació Literària. Un any més, l’ARA posarà al servei dels Campus algunes de les cares més conegudes de la casa: Antoni Bassas, Mònica Planas, Manel Fondevila o Juanjo Sáez són alguns dels professionals que impartiran tallers al Campus, on també hi participaran periodistes de TV3 com ara Lidia Herèdia o Xavi Coral.

stats