Criatures 19/06/2020

Casals d'estiu al Museu del Disseny

Al juliol tornen els casals d'estiu Xup-Xup i ZIP al Museu del Disseny

A.f.
3 min
Els tallers Xup-Xup s'adrecen a nens i nenes de 7 a 12 anys

El Museu del Disseny i Tantágora coorganitzen uns casals d’estiu creatius amb moda, disseny, literatura, còmic i audiovisual. Durant el mes de juliol trobareu una oferta d’activitats pensades per a dues franges d’edat: el Xup-Xup per a nens i nenes de 7 a 12 anys i el ZIP per a nois i noies de 13 a 17 anys.

Casal d'estiu Xup-Xup (7-12 anys)

Una proposta creativa estiuenca adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys durant dues setmanes de juliol. Cada setmana (de dilluns a divendres) es proposen activitats al voltant de temes com la literatura, la música, l’art o el disseny. Els participants viuran intensament relats i aventures, construiran algun objecte relacionat, inspirant-se en les col·leccions del museu, i també practicaran aspectes de la comunicació oral i escrita.

  • Setmana de 6 al 10 de juliol. Guia de camp d'éssers singulars, amb Roser Ros. Des de temps immemorials, els homes i les dones hem cregut que les forces de la natura eren genis, esperits o divinitats, els uns bons, els altres dolents. Són els anomenats éssers fantàstics. Quin nom tenen? Com són? On se’ls pot trobar? Què se’n sap? Algú els ha vist? Per guardar totes les descobertes proposen fer una guia que confeccionaran durant la setmana del Xup-xup. Objectius: anar a la recerca de personatges diminuts procedents de la tradició, gens coneguts pels nens i nenes, amb l’excusa d’ajudar un gegant a aconseguir el seu objectiu; aprendre a documentar-se i a compilar informació; conèixer un fil argumental que els assistents podran anar refent amb les seves aportacions, i fer una guia de camp pròpia que cadascú es podrà endur.
  • Setmana del 13 al 17 de juliol. El vestit nou de..., amb Josep Abril. Un dels contes populars més coneguts el va escriure Andersen i el va titular El vestit nou de l’emperador. El protagonista del conte buscava desesperadament el millor vestit nou per a ell. Amb El vestit nou de... proposen fer un vestit nou per a personatges de ficció, personatges que han nascut entre les pàgines dels llibres. El repte serà reproduir les vestimentes de la nena d’Irene la valenta, del nen d'El paseo de un distraído, de la noieta Matilda, etc. amb l’ajuda de teles, tisores, patrons, maniquins, agulla, fil, etc. Objectius: acostar-se a la costura i els seus estris; adquirir destresa per cosir, i conèixer diferents personatges de ficció.

Els tallers es faran al Museu del Disseny de Barcelona, de 9 h a 14 h. Preu: 90 euros/setmana. Inscripcions fins al 30 de juny aquí.

Els tallers ZIP s'adrecen a nois i noies de 13 a 17 anys

Casals d'estiu ZIP per a joves (13-17 anys)

El ZIP compta cada setmana amb un artista diferent que proposarà als participants un treball de còmic o d’audiovisual per conèixer les claus d’aquests llenguatges i com iniciar un procés de creació.

  • Setmana del 6 al 10 de juliol. Còmic en expansió: joc i format, amb Gabri Molist. En aquest taller de cinc dies conviden els joves a preguntar-se sense parar de dibuixar què és un còmic, què vol dir llegir imatges i què vol dir dibuixar històries. Seguint l’estela de l’OuBaPo buscaran els límits de la narrativa visual a través de jocs i explorant els formats preestablerts. Referents com Bruno Munari, Stefanie Leinhos, Paul Cox i l’OuBaPo mateix els guiaran a través d’una selva on avançaran per mitjà del dibuix, el retall, la còpia i la reapropiació però també a través del jugar sobre el paper i el llibre. Objectius: incidir en la capacitat del participant per dibuixar històries coherents; expandir les possibilitats narratives del còmic; obrir el còmic a altres camps artístics i del disseny, explorant-ne els punts de contacte; incorporar tècniques artístiques en principi allunyades del còmic, i utilitzar el Museu del Disseny com una font de coneixements i referències.
  • Setmana del 13 al 17 de juliol. Textologies urbanes, amb Gerard Valverde. Taller-laboratori per experimentar amb el so, la imatge i la literatura per tal de crear una peça audiovisual inspirada en l’art urbà, acostant-nos també al món de l’òpera digital per tal de crear una peça audiovisual feta col·laborativament i en directe. Objectius: descobrir i utilitzar eines creatives digitals; desenvolupar les estratègies necessàries per tal de crear una peça audiovisual en directe; proposar una mirada crítica i creativa sobre l’entorn urbà que ens envolta, i establir dinàmiques de treball col·laboratives entre els participants.

Els tallers es faran al Museu del Disseny de Barcelona, de 10 a 14 h. Preu: 72 euros/setmana. Inscripcions: fins al 30 de juny aquí.

Beques a l'abast

SOL·LICITUD DE BEQUES:

Només es podrà fer la sol·licitud de manera telemàtica a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona.

MÉS INFORMACIÓ:

www.artiparaula.com

stats