Criatures 13/04/2019

Les roselles

Les roselles són unes flors silvestres de pètals suaus i textura fràgil. Però el que més ens agrada de les roselles és el seu color, vermell intens, que s’escampa pels marges i els prats amb l’arribada del bon temps omplint-ho tot de color. Avui us expliquem algunes curiositats d’aquestes flors, que també són les preferides dels pintors i els instagramers

Cristina Serret
1 min
Les roselles

On creixen?

A les roselles no els agrada el bosc. En trobaràs sobretot als marges dels camins i de les carreteres, als camps i als prats.

Quan surten?

El mes de maig és l’època en què floreixen per tot arreu, però ja fa dies que se’n troben a molts llocs. És una flor de primavera i estiu.

Una flor bonica, però...

A Instagram hi ha milers de fotografies de camps de roselles, perquè són molt bonics a la vista i no ens en podem estar, de fotografiar-los. Als pagesos, en canvi, no els agraden tant, perquè aquestes flors creixen sobretot en camps de cereals i hi competeixen pels nutrients. Per als agricultors són una mala herba.

Com una cresta de gall

Saps què és un quequerequec? I un puput? Tot és el mateix: diferents maneres d’anomenar la rosella en català. Com que la cresta del gall i del puput tenen tons vermellosos, igual que les roselles, a molts llocs de Catalunya en diem així. Altres noms que fem servir per anomenar aquesta flor són badabadoc, roella, paparola o monja.

Vocabulary

Poppy: rosella

Seeds: llavors

To remain: romandre

Soil: terra, sòl

Orange: taronja

Pink: rosa

stats