Activitats amb nens 23/12/2021

Tot a punt per obrir La Ciutat de la Diversió

L'edició especial de l'antic Festival de la Infància serà gratuïta i estarà oberta fins al 31 de desembre

2 min
El recinte de Montjuïc acollirà 6.000 m2 d'activitats lúdiques

L'agenda nadalenca barcelonina tornarà a comptar aquest 2021 amb una de les seves cites més emblemàtiques. Amb el nom de La Ciutat de la Diversió, Fira de Barcelona organitzarà una edició especial de La Ciutat dels Somnis, antic Festival de la Infància, adaptada al context actual. Del 27 al 31 de desembre, de 10 a 18 h, el recinte de Montjuïc acollirà 6.000 m² d'activitats lúdiques destinades a nens de 5 a 12 anys en un espai completament exterior i amb accés lliure i gratuït.

Amb l'objectiu d'oferir als barris de l'entorn del recinte firal de Montjuïc i a tota la ciutat un espai per a l'oci familiar aquest Nadal, Fira de Barcelona obre la Plaça de l'Univers per celebrar La Ciutat de la Diversió, que comptarà amb una vintena activitats repartides en quatre grans àrees: espai multiesport, espai mobilitat, espai de jocs i espai cultural. Els nens podran practicar els seus esports preferits, ser creatius, gaudir dels circuits de mobilitat, i divertir-se i aprendre amb jocs sobre sostenibilitat.

El futbol, el bàsquet, el tenis, l'handbol i l'hoquei seran alguns dels protagonistes de l'espai multiesport de La Ciutat de la Diversió. Amb més de 2.000 m² de superfície, aquesta àrea disposarà de quatre pistes destinades a la pràctica de gran varietat de disciplines. Mentre el bàsquet i el tenis disposaran d'una instal·lació pròpia, la pista poliesportiva de gespa artificial acollirà els partits de futbol, hoquei i rugbi, i un espai d'activitats acollirà altres esports i jocs.

Per la seva banda, l'àrea destinada a la mobilitat oferirà la possibilitat de gaudir d'emocions sobre rodes. L'espai acollirà un total de quatre pistes i circuits amb una primera zona destinada al patinatge sobre rodes, un traçat dissenyat per a hover karts, una tercera pista amb rampes i obstacles pensats per als aficionats a l'skatebord i als patinets, i un pump track especial per a bicicletes.

S'han previst activitats lúdiques destinades a nens de 5 a 12 anys.

L'espai cultural tindrà la creativitat com a eix temàtic principal. Aquesta zona inclourà un escenari on se celebraran diversos espectacles, així com espais per a tallers de circ i de stencil pop en què els nens podran dissenyar i imprimir pòsters dels seus artistes favorits; sessions de karaoke familiar i d'air guitar, un tipus de ball en què se simula tocar una guitarra imaginària, i una zona Art&Hort, on els petits podran fabricar testos decoratius amb materials reciclats destinats a fomentar els horts urbans a casa.

Sostenibilitat i diversió

Amb la voluntat de difondre i formar els nens en matèria de sostenibilitat, l'últim espai de La Ciutat de la Diversió acollirà jocs pensats per donar a conèixer els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, augmentar la consciència dels més petits sobre la importància del reciclatge i ensenyar-los les nocions més bàsiques de l'economia circular. Entre aquests jocs hi haurà curses, concursos de preguntes i tallers de Dapostar, un joc de malabars.

Trobeu tota la informació aquí.

L’APDCAT ensenya als menors com tenir cura de les seves dades personals

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) participa a La Ciutat de la Diversió per sensibilitzar els infants i les seves famílies sobre la importància de protegir les seves dades personals, i les conseqüències de no fer-ho. Per això, ha dissenyat un espectacle de titelles per tal d’acostar aquesta idea als menors d’una manera lúdica i divertida. L’espectacle De tothom és sabut, en format conte, té una durada d’uns 15 minuts i es representarà cada dia a les 12.45 h i a les 17.15 h, excepte divendres 31, que només es representarà al matí. El conte aprofundeix en com és d’important mantenir el control de les dades personals i no compartir-les amb estranys sense ser-ne conscients. Ho fa a partir de la història d’una mare i la seva filla, Demèter i Persèfone, que patiran les conseqüències d’ensenyar fotos a desconeguts, i confiar-hi massa.

stats