Criatures 23/06/2018

Quina calor!

Ja hem encetat l’estiu, i això vol dir que tindrem les temperatures més altes de tot l’any. Hem estat molts mesos esperant que els termòmetres marquessin més de vint graus i ara voldríem que baixessin una mica, oi?

Cristina Serret
1 min
Quina calor!

Pendents dels termòmetres

El termòmetre és un aparell que serveix per mesurar la temperatura. Segur que alguna vegada n’has fet servir algun, a l’escola o quan has estat malalt. Amb el termòmetre podem mesurar la temperatura ambiental o la corporal.

Calor o xafogor?

La calor és mesurable gràcies als termòmetres, però hi ha sensacions que tenim quan fa calor que no ho són tant. Per exemple la xafogor, que és aquella sensació de tenir una calor enganxosa, que ens fa suar molt. Fa xafogor quan les temperatures són altes i també hi ha molta humitat.

Que ve l’onada!

Ai, quan l’home del temps avisa que ve una onada de calor… Ja ens podem preparar, perquè vol dir que durant tres dies o més patirem una pujada sobtada de temperatures.

Comptem termòmetres?

Potser no t’hi has fixat, però al teu voltant hi ha més termòmetres dels que et penses. Per exemple, als cartells lluminosos de les farmàcies. O al quadre de comandament del cotxe. ¿N’has vist en algun altre lloc?

Vocabulary

Thermometer: termòmetre

German: alemany

Physicist: físic

Heat: calor

Wave: onada

Water: aigua

stats