A.F.

El Festival de la Infància és ara la Ciutat dels Somnis

La Ciutat dels Somnis omplirà les festes de Nadal de jocs, professions i molta diversió

El Festival de la Infància és ara La Ciutat dels Somnis Zoom
El nou Festival de la Infància, la Ciutat dels Somnis, es prepara para omplir el Nadal de jocs, valors, coneixements i diversió. La cita de Fira de Barcelona, que se celebrarà del 27 al 30 de desembre, recrearà una ciutat imaginària que comptarà amb diversos equipaments urbans, com ara un hospital, un taller mecànic, un ajuntament o un pavelló esportiu. Al seu interior s'hi desenvoluparan prop d'un centenar de propostes lúdiques, esportives i culturals per apropar el món dels oficis i les professions a la canalla d'entre 4 i 12 anys.
Així doncs, durant les festes de Nadal, la Ciutat dels Somnis es construirà de forma imaginària al Palau 1 del recinte de Montjuïc. Una ciutat màgica on els infants podran imaginar i descobrir a través del joc què volen ser de grans: doctora, infermer, cuiner, treballador social, esportista, enginyera, mecànica, educador, inventora, artista, cambrer, etc. Es tindrà cura de tractar les ocupacions trencant els estereotips de gènere que tradicionalment les envolten.
El director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, destaca que "la Ciutat dels Somnis és un pas endavant del Festival de la Infància cap a un nou model adaptat als nous temps, on els nens, més enllà de passar-s'ho molt bé, podran aprendre, experimentar i explorar el seu futur a través del món de les professions i en l'entorn d'una ciutat feta a la seva mida".

Els infants podran imaginar i descobrir a través del joc què volen ser de grans

Així, durant quatre dies la canalla es podrà apropar d'una manera lúdica a una ciutat que engloba 60 professions de 12 activitats econòmiques i aprendre jugant què volen ser de grans. En aquesta ciutat hi participen més de 40 empreses, institucions i entitats i han col·laborat en la creació dels seus espais 9 salons de Fira de Barcelona (Alimentaria, Hostelco, Construmat, Healthio, Expoquimia, Automobile, IOT Solutions World Congress, Graphispag i Liber).
La Ciutat dels Somnis a Fira Barcelona Zoom

La Ciutat dels Somnis a Fira Barcelona

Jugar a ser, carrer per carrer

L'element central d'aquesta ciutat serà la plaça, escenari de diverses actuacions i espectacles de màgia, titelles i teatre, així com el parc que la creuarà. Els més petits podran crear elements florals i plantar-los en diferents espais, a més de pintar i decorar façanes de cases que donaran color i vida a la ciutat en el dia a dia del saló.

Passejant pels seus carrers els infants s'aniran trobant diversos espais d'una ciutat, com l'Ajuntament -des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha col·laborat en la concepció d'aquest nou format del Festival de la Infància-, i equipaments urbans com un pavelló esportiu amb camps de futbol, pista de bàsquet de la Fundació del FC Barcelona i altres activitats de la mà de la secretaria de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, així com un rocòdrom per experimentar professions relacionades amb l'esport d'aventura.

També comptarà amb un taller i un circuit de conducció per jugar a ser mecànics i aprendre, a més a més, les normes bàsiques d'una circulació segura i sostenible.

La Ciutat del Somnis disposarà d'un hospital, un laboratori, un centre de recerca i un parc tecnològic on els més petits podran ser metgesses, infermers, tècnics de laboratori, enginyeres de robòtica i inventores a través de tallers d'oftalmologia i diagnosi, jocs de seguretat a la xarxa i un cinema immersiu de 360 graus.

S'habilitaran també un canal de televisió i un quiosc, on descobriran tots els secrets del periodisme i es convertiran per un dia en redactors d'un diari, dones o homes del temps o presentadors de l'informatiu de la ciutat. Hi haurà, a més a més, una llibreria i un obrador, on es podran posar a la pell d'un detectiu, un dibuixant de còmic, un pintor o un artista i explotar la seva creativitat.

Els visitants de la Ciutat dels Somnis podran, així mateix, conviure en una casa on podran construir amb les seves pròpies mans un edifici i inventar noves creacions a través de la robòtica amb peces de Lego. Igualment podran allotjar-se en un hotel i posar a prova les seves habilitats com a cambrers i maîtres participant en proves en família i aprendre sobre el malbaratament alimentari. També aniran al mercat, amb la gastronomia com a protagonista i on participaran en entretinguts tallers de cuina.

En aquesta ciutat tampoc hi faltarà un Ajuntament, organitzat pel mateix Ajuntament de Barcelona amb l'espai 'Jo de gran vull treballar a Barcelona', que comptarà amb els originals jocs Scrabble i Twister de les professions, entre d'altres propostes, i un parc on es concentraran les activitats per fomentar i conscienciar sobre la necessitat de reciclar els residus que generem. Els infants també podran gaudir d'actuacions de cultura popular i participar en gimcanes i tallers de la mà de la Diputació Barcelona.

Com a novetat, també, el preu de les entrades a la Ciutat dels Somnis serà de 6 € per un dia sencer. El preu s'ha reduït a la meitat per fer-lo assequible al màxim per a totes les famílies.