A.F.

Plans de cap de setmana per fer amb la canalla

Idees per aprofitar el cap de setmana en família

'Mare Terra', de la Companyia del Príncep Totilau, a Lleida / CIA. P. TOTILAU Zoom

Sembla que per fi ha arribat el fred, però que això no us freni a l'hora de sortir de casa! Si sou valents podeu anar amb la canalla a tocar la primera neu i, si us estimeu més algun pla més calentó, aquí teniu algunes idees.

El Meu Primer Festival

Demà s'estrena una nova edició d'El Meu Primer Festival, que es dirigeix a nens de 2 a 12 anys. Es projectaran 92 pel·lícules de 18 països diferents com Austràlia, França, el Japó, Rússia o Colòmbia, la majoria d'elles inèdites al nostre país. A més, el documental s'incorpora per primera vegada al festival amb la secció MiniDocus, una selecció de curtmetratges sobre les similituds i les diferències entre les persones nascudes en diferents parts del planeta. Podeu consultar la programació aquí.

Dissabte, a les 11.30h, a l'Institut Francès es podrà veure 'Panique au village' i altres curts Zoom

Dissabte, a les 11.30h, a l'Institut Francès es podrà veure 'Panique au village' i altres curts / EMPF

7a festa solidària Somriu per la Infància

Demà dissabte se celebra a Port Aventura World la 7a edició de la festa Somriu per la Infància que organitza Fedaia i en què se celebrarà el 30è aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància. L'objectiu és sensibilitzar la societat de la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats dels infants i donar a conèixer l’existència a Catalunya d'entitats socials que treballen amb infants en situació de vulnerabilitat social. 

Somriu per la infància Zoom

Somriu per la infància / Fedaia

El Més Petit de Tots

El Festival El Més Petit de Tots arriba a partir de demà a la seva quinzena edició i omplirà Catalunya de propostes escèniques per a espectadors de 0 a 5 anys. La iniciativa es portarà a terme de manera paral·lela en 26 espais d'una dotzena de poblacions catalanes i hi participaran 17 companyies procedents de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia. A més de funcions escolars i convencionals, aquestes formacions oferiran, també, tallers i activitats de participació per a famílies i professionals. Amb tot plegat, el programa d'El Més Petit inclou 122 convocatòries relacionades amb les arts escèniques i la primera infància, és a dir, per a espectadors entre 0 i 5 anys d'edat. Podeu consultar la programació aquí

Tumble in the jungle Zoom

Tumble in the jungle / Elin Osjord

Acció de sensibilització ambiental

Aquest diumenge se celebra la segona edició de la jornada 'Acció Platges Met', en què els 8 municipis metropolitans del litoral realitzen simultàniament actuacions de sensibilització per protegir i defensar les platges davant la regressió del litoral. Entre les activitats, destaquen la plantació de dunes a Castelldefels i Sant Adrià de Besòs, l'observació de la biodiversitat al Prat del Llobregat, el taller sobre meduses a la Barceloneta o la detecció de microplàstics a Viladecans, Badalona i Montgat.

2a edició Acció Platges Met Zoom

2a edició Acció Platges Met / AMB

Estrena al Teatre Regina

De la mà de Naps&Cols, arriba al teatre Regina A-Z (o el misantrop) que pren el clàssic de Molière i en situa l'acció en un institut actual, un espai on ser popular i encaixar és el més important, on les xarxes socials dominen el dia a dia i on obrir el cor no és fàcil, per por de ser jutjat. Del 9 de novembre al 30 de novembre, dissabtes i diumenges a les 20 h. Recomanat a partir de 4 anys.

A-Z (o el misantrop) Zoom

A-Z (o el misantrop) / JT Regina

Taller de física al mNACTEC

Demà dissabte a les 18 h al mNACTEC de Terrassa us proposen un taller de física experimental adreçat a famílies. Els participants coneixeran com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i realitzaran els experiments que van servir per entendre el perquè dels fenòmens físics que ens envolten.
Taller de física experimental Zoom

Taller de física experimental / mNACTEC

Teatre familiar a la Casa Elizalde

Diumenge, a la Casa Elizalde de Barcelona, hi podreu veure Quimera de La Guilla teatre, un espectacle de teatre i titelles. Els personatges d’aquesta història han viatjat fins a l’illa de Quimera per
passar-hi unes vacances idíl·liques. Entraran en un nou món de somnis, un lloc sense mòbils ni connexió a internet, un món on només la imaginació hi té cabuda. Benvinguts a Quimera, l’aventura de la vida! Recomanat per a infants a partir de 4 anys.
Quimera Zoom

Quimera / Casa Elizalde

Taller d'art al Museu de Vic

Diumenge (10.30 h), al Museu Episcopal de Vic, podeu participar en una nova edició del taller Mira, toca, olora i escolta l’art en família. ¿Heu imaginat mai que una peça de museu es pugui mirar però també escoltar o olorar? Amb aquesta visita familiar, descobrireu que les obres d’art del MEV no només es poden gaudir amb la vista sinó també amb la resta de sentits i que, a través d’aquests sentits, es pot fer un viatge en el temps i traslladar-nos a l’edat mitjana.
Taller d'art a Vic Zoom

Taller d'art a Vic / MEV

Estrena de cinema

Avui s'estrena Detectiu Conan: el puny de safir blau, la nova pel·lícula protagonitzada pel detectiu més famós del món de l'anime. Basada en la mítica sèrie emesa per TV3, en aquesta ocasió el jove detectiu és a Singapur, on haurà de resoldre un nou misteri juntament amb els emblemàtics personatges Kogoro Mouri, Ran Mouri i Kaito Kid. 

Detectiu Conan Zoom

Detectiu Conan / Alfa Pictures

Teatre Integratiu a Santa Coloma de Gramenet

La 11aedició del Festival Internacional de Teatre Integratiu (Fiti) arriba més reivindicativa, més revolucionaria i més inclusiva que mai, a Santa Coloma de Gramenet. Sota el lema "Fem inclusió, fem revolució", el Fiti proposa una programació amb quatre companyies que exhibiran el millor teatre inclusiu fins diumenge al Teatre Sagarra. El programa inclou, a més, projeccions de cinema, accions de carrer, i activitats de debat i reflexió com xerrades i taules rodones. Demà dissabte (20.30 h) la proposta és Evasió a la granja, a càrrec d'Alquimista Teatre. Diumenge es veurà una de les peces destacades del festival, la producció de la companyia Danza Mobile, un referent en l'àmbit de la dansa contemporània inclusiva a nivell nacional i internacional, que ens presentarà la peça de dansa Society (políticament incorrectes).
Danza Mobile Zoom

Danza Mobile / FITI

Nova proposta al saT! Teatre

Al saT! Teatre hi podreu veure demà dissabte (12, 17 i 18 h) El peix irisat, de la companyia Tanaka Teatre, en el marc del cicle Remenuts. Una petita història quotidiana conduïda per una actriu, la Mar, i protagonitzada per molts titelles, que s'inspira en la col·lecció de contes il·lustrats de Marcus Pfister. El peix irisat és una història per fer descobrir el fons del mar i el valor de l'amistat. A partir de 2 anys.

El peix irisat Zoom

El peix irisat / saT!

Contacontes amb valors

Abacus Cooperativa us proposa per demà dissabte (12 h), a la botiga de Sant Andreu, un contacontes amb valors. La Conchi explicarà els tres primers audiocontes del CD Caixadecontes. L’ajuden uns ninots molt especials que va traient de la caixadecontes. Els contes En pa de sucre, El peixet Albert i el tauró i L'ocelleta Rita ens faran reflexionar sobre els valors que ens fan feliços i emocions que cal saber gestionar.

Sessió de contacontes a l'Abacus Zoom

Sessió de contacontes a l'Abacus / CaixaDeContes

Teatre familiar a Lleida

Demà dissabte , a les 18 h al Caixafòrum Lleida, hi podreu veure Mare Terra, de la Companyia del Príncep Totilau. Prenent com a punt de partida l’explosió del Big Bang, passant per l’extinció dels dinosaures i acabant amb l’embaràs d’una Homo sapiens dels nostres dies, farem un viatge per la fascinant història del planeta Terra, tot pensant en els infants i en els adults que els acompanyen. Un espectacle amb poc text, amb la música de valsos i polques i titelles, objectes, ombres xineses i màscares. A partir de 3 anys. 

'Mare Terra', de La companyia del príncep Totilau Zoom

'Mare Terra', de La companyia del príncep Totilau / P. Totilau