A.F.

El Familiaria torna a Empúries el 21 de juliol

Inclourà una visita en 3D al fòrum romà, carros de cavalls, tallers, jocs i activitats

El Familiaria torna a Empúries el 21 de juliol / FAMILIARIA Zoom

Arriba una nova edició del Familiaria, el dia de la cultura en família al conjunt arqueològic d'Empúries. Se celebrarà aquest dissabte, 21 de juliol, de 10 a 20 h i es potenciaran els tallers i activitats de recreació històrica adreçats als nens i nenes. El Familiaria incorporarà també algunes de les novetats que ofereix el jaciment d'Empúries als visitants, com la passejada en 3D al fòrum romà i les visites guiades pensades per al públic familiar, un concert participatiu del saxofonista Llibert Fortuny i un espectacle amb cavalls de la companyia Drakonia, entre d'altres.

El Familiaria és una activitat principalment dirigida al públic del país i pensada per a la descoberta del jaciment grecoromà compaginant cultura i oci. S'hi oferiran una vintena de tallers i activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats; alguns dels tallers estaran relacionats amb la història, com els tallers d'arqueologia, amulets i joies romanes, mosaics, ceràmica, cistelleria, jocs romans i gastronomia romana, però també n'hi haurà de temàtiques diverses com el de bombolles de sabó, taller de percussió en anglès i pintacares.

Es potenciaran els tallers i activitats de recreació històrica adreçats als nens i nenesEl Familiaria dona accés al recinte arqueològic d'Empúries durant tot el dia, amb l'opció de poder dinar als seus jardins fent un pícnic o aprofitant els 'food trucks' que s'hi instal·laran. Si es vol també es pot sortir del recinte i tornar-hi a entrar, per anar a la platja o visitar els voltants del jaciment.

L'activitat és organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i la productora Pistatxo Produccions, promotora del Festivalot de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala.

Familiaria, Dia en Família a Empúries Zoom

Familiaria, Dia en Família a EmpúriesEl preu de l'entrada anticipada és de 12 euros, i de 15 euros el mateix dia a taquilla. Els nens i nenes de menys de 5 anys no paguen entrada. Es poden comprar anticipadament aquí

Detalls de les activitats Familiaria 2018

  • Tallers amb inscripció: Taller de percussió; Taller de gastronomia romana; Taller d'arqueologia; Taller de joies i amulets romans; Taller d'empotar anxoves de l'Escala; Taller de cistells. (La inscripció es fa el mateix dia 21 de juliol al jaciment.)
  • Tallers sense inscripció: Taller de mosaics; Taller de bombolles de sabó; Taller de ceràmica; Taller de jocs romans.
  • Visites guiades, exposicions i espais audiovisuals: Visita familiar romana; Visita virtual amb ulleres 3D; Visita al criptopòrtic de la domus dels mosaics; Exposició Playstories.
  • Altres activitats: Passejades amb carro de cavall; Pintacares; Racó creatiu.
  • Espectacles: Contes de la Mediterrània; Concert participatiu amb Llibert Fortuny; Espectacle Drakonia amb cavalls.

    Més informació: http://www.macempuries.cat/Agenda/Familiaria