Activitats amb nens 15/07/2017

Camuflatge al fons marí

Els peixos tenen poques armes per defensar-se dels seus depredadors. Per això, saber-se camuflar és imprescindible per sobreviure. Avui us expliquem com s’ho fan algunes espècies per mirar sense ser vistos

Cristina Serret
1 min
Camuflatge al fons marí  Tiny Paper  Zoo Plus English Monstruo

Per què els cal camuflar-se?

D’una banda, perquè així eviten ser vistos pels peixos que se’ls volen menjar. Però camuflar-se també és una estratègia de caça: els permet atacar per sorpresa les seves preses.

El cavallet que ningú veu

El cavallet de mar té un aspecte molt diferent de la resta de peixos. Això podria semblar un inconvenient, perquè el fa molt visible. Però aquest peix té la capacitat de canviar de color per camuflar-se entre les plantes marines. Quan ho fa és impossible veure'l si no és que es belluga.

La tàctica dels peixos bicolor

Hi ha peixos que tenen la part dorsal fosca i la del ventre clara. Això els va molt bé per camuflar-se: vistos des de dalt, la part fosca es confon amb el fons marí. Vistos des de baix, la part clara passa desapercebuda entre els reflexos de la llum a l'aigua. Un exemple d'aquests peixos són els taurons.

La medusa invisible

Una altra tècnica de camuflatge marina és la transparència. La tenen, per exemple, les meduses, gràcies a que el seu cos és molt gelatinós.

L'estratègia del llenguado

Els peixos plans tenen el cos molt prim, com si els hagués caigut a sobre un gran pes que els hagués deixat ben aixafats. Aquesta anatomia els és molt útil. Com que viuen als fons sorrencs, es confonen amb el terra. El llenguado, la palaia i la bruixa són exemples de peixos plans.

Vocabulary

Mimic octopus: pop mimètic

Sea snake: serp de mar

Jellyfish: medusa

Clever: astuts

Surroundings: el que ens envolta

To attach: enganxar

Foreign: externs, estranys

stats