Recursos didàctics 01/04/2022

Peixos a contracorrent

Les persones tossudes són decidides, constants i persistents. No es rendeixen a la primera de canvi, i els costa cedir. Avui ens fixarem en uns peixos que també són tossuts. Tant, que neden a contracorrent, lluitant amb totes les seves forces contra la direcció de l’aigua que els empeny

1 min
Peixos a contracorrent

Bon viatge!

Els salmons són uns grans viatgers. Aquests peixos neixen als rius, en aigua dolça, però al cap d’un temps se’n van riu avall, fins a arribar al mar. Quan els arriba l’època de reproducció, remunten un altre cop el riu per tornar al lloc on van néixer i dipositar-hi els ous. Per això són l’exemple més popular dels peixos que neden a contracorrent.

Un viatge extenuant

La travessa dels salmons riu amunt és molt dura, perquè van en direcció contrària al corrent de l’aigua. Han de superar molts obstacles i pateixen un gran desgast físic, fins al punt que durant el viatge perden bona part del greix.

Quan tu vas, jo vinc

L’anguila, com el salmó, també és un peix migratori que viu entre dues aigües. Però el seu viatge és a l’inrevés: neix al mar, remunta el riu i es queda en aigua dolça fins que torna al mar per desovar. 

Les carpes Koi 

Les carpes Koi són molt populars al Japó, i simbolitzen el coratge i la tossuderia. Això és perquè, segons una llegenda, un grup de carpes Koi havien de remuntar un riu coronat per la cascada del Drac. Després de molts intents, només una carpa, la més tossuda de totes, ho va aconseguir. Com a recompensa, es va convertir en drac.

Tens esperit de salmó?

Anar a contracorrent també vol dir pensar o actuar de manera contrària a l’opinió general. Hi ha grans fites de la història que s’han aconseguit perquè hi havia persones que anaven a contracorrent, defensant idees que no eren les de la majoria. 

Vocabulary

  • Fish: peix
  • Luck: sort
  • Brave: valent
  • Appetite: gana
  • Fresh water: aigua dolça
  • Fat: greix

stats