El Macba presenta el programa educatiu per al curs 2016/2017
Mitjançant quatre modalitats de projectes escolars volen contribuir a desenvolupar una mirada crítica i a generar nous espais de pensament

L'educació ha de ser una eina col·lectiva, transversal i accessible per a tothom. Així ho creuen els responsables del Macba i per això proposen un treball que, a partir de l'estímul que representen les obres d'art, potenciï el diàleg, la interrogació, l'elaboració d'hipòtesis i l'experimentació.
Mitjançant quatre modalitats de projectes escolars, que es duen a terme tant a les aules com al museu combinant formats de tallers i visites, volen contribuir a desenvolupar una mirada crítica i a generar nous espais de pensament.
Comentats. El grup descobreix el discurs del comissari/comissària de l'exposició, a partir del diàleg i la reflexió conjunta.
Especialitzats. Es plantegen noves lectures sobre les obres i el museu de la mà de professionals de diferents disciplines.
Dinàmics. Aproximació a les obres des del cos, el joc grupal i l'emoció, amb el punt de partida de l'especulació per alterar les dinàmiques habituals.
Pràctics. Propostes de doble sessió que es plantegen des del coneixement teòric, l'exploració pràctica i la descoberta del patrimoni del museu.
Formació del professorat
A més, durant aquest curs escolar seguiran oferint una àmplia i variada programació de formació del professorat, gràcies al treball en xarxa i les aliances amb algunes de les institucions educatives capdavanteres en la investigació pedagògica i de formació per als docents.
- Jornades ExpressArt
- Debats d'educació
- Educació Demà
- Cursos d'iniciació a l'art contemporani
- Tallers amb artistes
- Cursos específics adreçats als diferents nivells educatius