A.F.

Córrer contra la fam

Més de 143.000 estudiants correran contra la fam

Córrer contra la fam / ACCIÓ CONTRA LA FAM Zoom

Demà divendres se celebrarà la 21a edició de la 'Cursa contra la fam', que impulsa Acció Contra la Fam i que transforma l'esforç dels més petits en fons per lluitar contra la desnutrició infantil. Una iniciativa d'abast mundial que mobilitzarà mig milió d'escolars en prop de 30 països.

A Catalunya hi participaran 17.100 nens i nenes de 45 escoles: a Barcelona s'hi han sumat més de 14.000 estudiants de 35 col·legis, a Girona 850 alumnes de 5 centres, a Lleida més de 700 de 2 escoles i a Tarragona més de 1.200 de 3 centres més. Demà serà la gran cita esportiva, però la cursa ha estat precedida de sessions de sensibilització sobre els vincles entre guerra i fam impartides per persones voluntàries i professionals d'Acció Contra la Fam.

Amb xerrades adaptades a cada nivell educatiu –des d’infantil fins a batxillerat–, l’ONG ha acostat a alumnes la realitat de les persones refugiades i desplaçades per un conflicte armat com el que viu la població del Kurdistan iraquià, a qui Acció Contra la Fam atén oferint refugi, aliments, aigua segura, sanejament i suport psicològic. 

122

milions de nenes i nens viuen en un país en conflicte i pateixen desnutrició crònica

“La idea que tenia dels refugiats i els desplaçats ha canviat molt. No sabia que abans tinguessin una casa com les que tenim aquí i que ara visquin en tendes així, com de campanya. I no m’imaginava que alguns infants fins i tot vulguin suïcidar-se pel que han viscut”, explicava després de la xerrada Maria Quintela, de 14 anys, estudiant d’un dels col·legis participants. “La gent passa gana i molts problemes psicològics per les guerres”, afegia Pablo Alonso, de 16 anys, també alumne del centre, a qui el que més l’ha sorprès és la xifra de nenes i nens al món que moren cada dia a causa de la desnutrició: 8.500. La Maria i el Pablo asseguraven que la cursa ha canalitzat el seu desig de col·laborar. “Ens sentim útils sabent que podem ajudar aquesta gent en comptes de quedar-nos quiets sense fer res”, deia el Pablo. La María afegia: “La gent de llocs desfavorits necessita ajuda i nosaltres podem fer alguna cosa: si jo corro i la meva família i els meus amics donen, els estem ajudant”. 

En aquest sentit, els nens i nenes han buscat prèviament "patrocinadors", persones del seu entorn que es comprometen a fer un donatiu per cada km o volta que aconsegueixin recórrer demà.

Acció Contra la Fam és una organització humanitària internacional que lluita contra les causes i els efectes de la fam, amb una activitat focalitzada també a salvar la vida de nens i nenes amb desnutrició. Garanteixen a les famílies que atenen l'accés a aigua segura, aliments, formació i cures bàsiques de salut. Treballen també per alliberar infants, dones i homes de l'amenaça de la fam. A Espanya treballen contra la desocupació i per la inclusió sociolaboral de persones amb dificultat d'accés al mercat de treball.