Una família nombrosa

Marina Sancho

La única resposta: felicitat

10251451_700376250019419_1904522660_n Zoom

10251451_700376250019419_1904522660_n

 

Si la pregunta és quin és l'objectiu de la educació,la resposta és... la felicitat.

Si la pregunta és quines amistats valen la pena,a resposta és...les que et facin feliç

Si la pregunta és quin ofici escollir, la resposta és...aquell que et fa feliç

Si la pregunta és quin és l'home de la meva vida, la resposta és... aquell amb qui siguis feliç

Si la pregunta és quina rutina d'entrenament he de seguir, la resposta és ...aquella amb la qual et sentis feliç

Si la pregunta és quin tipus d'alimentació seguir, la resposta és ...la que et faci ser feliç

Si la pregunta és com decorar la nostra llar, la resposta és ...d'aquella manera que et sentis feliç en aquell lloc.

 

Així podria continuar formulant preguntes i més preguntes sempre amb la mateixa resposta: la felicitat. Perquè la felicitat és l'únic indicador possible. Si vols saber si estàs estàs educant correctament els teus fills, l'únic que et cal observar és si són feliços. Si els nens i nenes són radiants d'alegria és que ho fas molt bé. Si et preguntes si estàs treballant en la direcció correcta en la teva feina, observa si ets feliç, si és així és que estàs donant el millor de tu. Si t'interrogues sobre l'estat de la teva relació de parella, observa e vostre grau de felicitat, això ho dirà tot de vosaltres.

La felicitat és una excel·lent eina d'avaluació i també ho és de planificació: sempre que volem saber amb exactitud quin camí escollir, per quina corrent deixar-nos portar, quina decisió prendre, només cal estar atent a la felicitat que percebem. La nostra conducta està orientada a la felicitat. El nostre ser és impulsat cap a la felicitat de forma inherent. La nostra naturalesa és ser feliços. El màxim indicador del nostre benestar és la nostra felicitat. Res val la pena si no comporta felicitat. Res té sentit si el preu que hem de pagar és la felicitat.

Quan parlo de felicitat no em refereixo a tenir-ho tot, a satisfer tots els desitjos i a orientar-nos exclusivament al plaer immediat. Entenc felicitat com l'estat d'equilibri del nostre organisme que ens condueix a la plena salut, a l'esplendor de les nostres capacitats i a la satisfacció. Ser feliços no és res més que estar en harmonia amb la nostra pròpia naturalesa.

Per aquest motiu, tot en aquesta vida cal fer-ho en pro de la nostra salut, respectant el nostre organisme i expandint el nostre potencial. És tracta d'anar a favor del torrent d'energia que som, edificant una existència que respongui a les seves característiques, partint del poder que posseïm de manera inherent. I el signe evident de que ho estem fent és la felicitat. La felicitat ens serveix de pilot d'alerta del nostre comportament. Mentre siguem feliços podem estar tranquils, que estem seguint el camí adequat per al nostre desenvolupament. Quan ens allunyem de la sensació de felicitat, el nostre cos ens està avisant de quelcom a la nostra vida que no va bé: no descansem prou, ens preocupem massa, no confiem prou amb la vida, no ens alimentem correctament, no compartim la nostra riquesa, no expressem el nostre missatge, no ens envoltemprou de bellesa, no realitzem suficient exercici físic,....

Fes-te un examen mèdic-psicològic-vital avui mateix i pregunta't: sóc feliç? Si la resposta és sí continua la teva vida sota el mateix enfocament. Si la resposta és no busca quines accions pots emprendre per redirigir-la cap a la felicitat.