Una família nombrosa

Marina Sancho

10 propostes per canviar la teva vida

Últimament em sento diferent. Els amics em pregunten quin ha estat el detonant i què ha provocat aquesta transformació. Analitzant-ho bé diria que no hi ha un sol agent propiciador del canvi, sinó una miscel·lània de petits hàbits que he adoptat en la meva vida quotidiana, els quals fet la funció de catalitzadors.

Us els descric a continuació per si també us poden ser útils:

images Zoom

images

1. Em moc molt més. El primer que faig en despertar-me és una sessió de ioga. Estirar cadascún dels músculs del meu cos m'omple de vitalitat i em proporciona energia per la resta del dia. Tinc la impressió que també incrementa les meves defenses, doncs em trobo més forta que mai. En segon lloc, intento anar a peu a tot arreu i pujo tantes escales com puc. He abandonat la mandra i em moc per fer qualsevol cosa. Realment és un cercle viciós ja que quant més exercito el meu cos, més àgil em sento i menys em costa realitzar cada activitat. També surto a fer un passeig amb bicicleta sempre que puc.

2. Vigilo molt el que menjo i he reduït dràsticament la quantitat de les meves ingestes. Intento seguir una dieta semblant a la macrobiòtica, menjo molta verdura, llegums i cereals. M'he convertit en una autèntica seguidora de la disciplina del menys és més i valoro cada mos que arriba a la meva boca. Per la qual cosa m'he tornat molt més exigent amb el menjar i ja que menjo menys intento fer-ho de més qualitat.

3. He fet un treball d'auto-anàlisi o coneixement profund de mi mateixa per tal de determinar què em convé a la meva vida, quins objectius val la pena veritablement seguir i quin és el rumb que la meva existència vull que segueixi. Això m'ha ajudat a determinar quina és la meva veritable naturalesa i que necessita el meu organisme per sentir-se en forma. Quins hàbits el fan trobar bé i quins l'emmalalteixen. Sóc conscient de què necessito a cada moment i intento satisfer aquestes necessitats.

4. Dormo molt menys o passo menys hores al llit. És dir, aprofito molt més les hores del dia per a fer el que consideronecessari. Despatxo tan ràpid com puc la mandra del meu cos i passo a l'acció a primera hora del matí per desenvolupar totes les tasques que em carreguen les piles. Des de que dormo just el que necessito i no m'excedeixo en les hores que passo al llit, sóc capaç de reconèixer-me en plena explosió de les meves capacitats. Tinc la impressió que quant més demanem al nostre cos (sempre que ho fem sense exigències i sense estrès, amb estima i respecte) més ens dóna, més ens ofereix el 100% del seu potencial.

5. M'he fet una llista de les meves prioritats i dedico el meu temps només a allò que m'enriqueix de veritat. Així, per exemple, d'entre moltes coses, he deixat de mirar la tele. No perquè la televisió sigui dolenta sinó perquè hi ha altres ítems en la meva llista de coses indispensables per fer que hi passen davant.

6. Llegeixo cada dia al menys 30 minuts. La lectura amplia els meus horitzons i m'obre les portes a l'univers d'altres persones. Llegir m'alimenta l'ànima, l'intel·lecte i la imaginació, per la qual cosa m'he imposat l'hàbit de dedicar uns quants minuts al dia entre les pàgines que algun autor m'ha regalat.

7. Valoro molt més les relacions personals i intento establir vincles profunds i significatius amb les persones que m'envolten. Em relaciono amb els demés des del ferm propòsit de fer-ho des del meu jo més autèntic per arribar a connectar també amb la vertadera essència de l'altra persona. Obro el meu cor i intento mostrar sincerament allò que sento de la mateixa manera que intento identificar les genuïnes motivacions d'aquell amb qui em relaciono. M'he marcat l'objectiu de tractar a tothom com si fos l'últim moment abans de morir-me, mirant de transmetre la meva estima i el meu sincer afecte amb qui ho sento de veritat.

8. Sóc molt més curosa amb tot el que toco. Aplico una disciplina d'ordre i netedat del tot inflexibles i intento que sempre estigui tot net, endreçat i en harmonia al meu voltant. Tinc del tot assolida la consciència que el caos exterior condueix al desordre mental i que, a l'inrevés, la bellesa i l'ordre aporten benestar i pau interior. Valoro que tots els objectes del meu voltant estiguin al meu servei, o al de la meva família, desenvolupant una funció clara, encara que aquesta sigui proporcionar bellesa. He eliminat de la meva vida tot el superflu, totes les noses i qualsevol obstacle al nostre benestar. No vull que ni un sol objecte em robi temps o espai.

9. M'obligo a mi mateixa a no passar ni un sol dia sense escriure. Escriure em serveix de teràpia per desfer-me de tot el que colonitza el meu interior, la qual cosa crea espai per a reflexions noves i m'ajuda a tenir una altra perspectiva des de la que abordar les coses que em preocupen. M'assec a escriure encara que pensi que no tinc res a dir, d'aquesta manera permeto que sorgeixi fins i tot allò que no era del tot conscient que em rondava pel cap i puc treballar-ho d'una manera molt més efectiva a través de la lectura.

10. He agafat les regnes dels meus pensaments. La qual cosa significa que tinc un control total sobre allò que penso. Elegeixo conscientment aquells que vull alimentar i elimino sense pietat els que sé que no em duran a res positiu. Cada cop que apareix un pensament de crítica destructiva, d'auto-complaença, de fatalisme, de victimisme... tallo amb el flux d'idees relacionades amb aquest que de sobte m'envaeix i cerco quelcom totalment diferent en què pensar, quelcom constructiu, que m'inspiri i m'ajudi a reunir les meves forces per propiciar el canvi que vull.

r169_457x256_12551_Ashling_2d_illustration_horse_girl_woman_rider_picture_image_digital_art Zoom

r169_457x256_12551_Ashling_2d_illustration_horse_girl_woman_rider_picture_image_digital_art

I a vosaltres, quins secrets us funcionen per ser la millor versió de vosaltres mateixos?