Una família nombrosa

Marina Sancho

Els meus secrets

Moltes persones em demanen que els digui el meu secret, quina és la clau per tenir tres fills i desenvolupar tres feines ( la meva carrera literària, la feina de mestra i la gestió ico-manteniment de la llar/la família amb la meva parella) amb alegria i energia. Per aquest motiu, avui m'he tret la vergonya de sobre i he decidit explicar-vos com organitzo el meu dia de manera que em quedi temps i ganes de fer-ho tot.

En primer lloc, em desperto quan encara és de nit, a les 6 en punt surto del llit tingui son o no i me'n vaig a la cuina a beure un got d'aigua. Aleshores dedico, cada dia, implacablement en aquesta hora, 60 minuts a una sessió de ioga, amb 5 minuts de meditació inclosa. Aquesta activitat equilibra el meu cos, tan físic i mental i fa engegar el meu motor per al nou dia.

IMG_20141214_113814 Zoom

IMG_20141214_113814

A continuació dedico trenta minuts a la meva cura personal : em raspallo les dents, em pentino, em rento la cara amb aigua fresca i sabó de pastilla. Em sento incapaç de parlar amb ningú i d'encetar cap projecte si no m'he rentat la cara, és un costum que no puc evitar.

Aleshores arriba el meu moment estrella del dia: m'aplico els meus cosmètics naturals que em fan sentir com una reina. En aquest punt us he de dir que he aplicat el sentit comú a la cura de la meva pell i només faig servir productes 100%naturals amb olis essencials que desvetllen la meva feminitat. Al cos em poso l'oli Reina d'Egipte d'Alqvímia i per la cara la seva hidratant. Per a mi és tot un luxe, i la manera que empro per estimar-me a mi mateixa i estar en contacte amb el meu cos, creant una atmosfera de benestar i harmonia. Pilar Benítez al seu llibre ¡ Siéntete Radiante! ens anima a fer-nos massatges diàriament, a tot el cos, ja queens beneficia tant psicològicament com físicament. Per una banda a nivell físic, estimula la circulació de la sang, la regeneració de teixits, drena els líquids, ens hidrata i ens dónaelasticitat. Per l'altra, a nivell psicològic ens proporciona comfort, ens ajuda aacceptar el nostre cos, ens fa conscientsd'aquest i ens fa sentir cuidats i estimats.

Quan he acabat m'assec un moment al meu despatx i escric les idees que em ronden pel cap, a mode de pluja d'idees, que més tard desenvoluparé. També aprofito per agafar l'agenda i organitzar-me el dia i fer-me una imatge mental d'aquest.

Quan són les 8 en punt desperto els nens, els vesteixo, els dono l'esmorzar iesmorzo amb ells. Sempre em prenc un bol de llet d'arròs amb fruita fresca (sovint fruits vermells), flocs d'avena i fruits secs. Quan acabem els nens i jo anem a l'escola.

A l'hora de dinar anem cap a casa i prenem un àpat reconfortant, el qual sempre està format per alguns dels següents ingredients ( o tots): llegums, cereals, verdures, peix, seità i a vegades carn. Sempre que podem ho consumimde procedència ecològica. Després de dinar rentem les dents, seiem un quart d'hora al sofà i tornem a l'escola.

Quan els nens berenen sempre em prenc un té verd amb gingebre i pico una mica de fruita. Aleshores arriba el meu moment de creació literària, doncs quan la meva parella arriba a casa em pren el relleu. Aleshores deixo anar tot el que porto a dins i ho tradueixo en paraules.

Al vespre m'agrada cuinar, preparo els àpats de l'endemà. Després em dutxo, i em torno a aplicar els meus olis, em poso el pijama i sopem sempre en família.

Abans d'anar a dormir fem una sessió o bé de massatges o bé de contes. Diem adéu al diaamb molts petons fins l'endemà.

Me'n vaig al llit gairebé a la mateixa hora que els nens, em tapo fins al nas, agafo el meu Kindle i em submergeixo en una agradable estona de lectura fins que se'm tanquen els ulls.

No faig res més a banda d'això. Estic convençuda que els tres eixos que em proporcionen benestar, equilibri i energia són: l'alimentació sana (sense cap tòxic que impedeixi el bon funcionament del meu cos, com per exemple el sucre, el greix, farines refinades, etc.), l'exercici físic (el qual activa cada cèl·lula del meu cos) i els massatges (els quals connecten el meu interior i el meu físic proporcionant-me confort i harmonia). Crec que és tan fàcil com això i constato diàriament com tothom qui aplica aquesta mentalitat a la seva vida aconsegueix els mateixos resultats.

El secret és....

Que no hi ha secret!!!