Criatures 14/09/2021

Em declaro radical

Ser radical en els nostres hàbits quotidians significa ser importants activistes a nivell mundial

2 min
Radical és aquell qui es centra en el fonamental i s’enfoca en actuar sobre la causa de les situacions per obtenir solucions.

I ho faig perquè el significat autèntic de la paraula radical descriu amb precisió el meu propòsit vital de connectar amb l’essència i ser coherent. Radical ve del llatí radix i significa relatiu a l’arrel. D’aquesta manera radical és aquell qui es centra en el fonamental i s’enfoca en actuar sobre la causa de les situacions per obtenir solucions. Ser radical implica atrevir-se a dur a terme les accions que contribueixen a desplegar una base sòlida que ens permet créixer. És enfonsar les nostres arrels en la profunditat de la terra, créixer interiorment en els aspectes que no són visibles ni populars, per esdevenir vigorosos i resplendir. 

Les arrels són la part de l’arbre encarregada d’absorbir els nutrients de la terra per tal d’alimentar l’organisme sencer. En aquest sentit considero que la meva aposta vital és absolutament radical perquè crec que la satisfacció de les necessitats vitals és la base per sentir-nos sans, realitzats i en pau. I per això cal dedicació i calma. Cuinar, escoltar, acompanyar, procurar un ambient plàcid, gestionar els recursos, teixir relacions,... tot això requereix atenció i temps. Enfocar-nos en allò que genera benestar i realització és apostar per aspectes gairebé invisibles i poc prestigiosos als quals dedicar mirament i cura faciliten la floració de la nostra millor versió. Si el fem i l’adob bolcats a les plantes es transformen en deliciosos fruits i sublims flors, la satisfacció de les necessitats bàsiques de les persones és el que les permet brillar amb tota la seva intensitat. 

Esdevenir radical és fer les paus amb la terra i reconèixer que necessitem restablir el nostre vincle amb ella per viure amb plenitud. Ser radical és mantenir-nos fidels a la nostra essència i obeir els nostres instints. Ser radical és, en definitiva, actuar d’acord amb la nostra naturalesa: descansar les hores que necessitem per regenerar-nos, dur a terme tanta activitat física com la que el nostre cos està configurat per desenvolupar, ingerir els aliments que proporcionen energia i sosteniment al nostre cos, connectar profunda i significativament amb altres persones. Actuar de forma radical en aquests aspectes té com a conseqüència un canvi radical en la societat. Estar descansats comporta millor gestió emocional i més claredat mental. Ser actius i moure’ns comporta més salut i benestar. Estar ben alimentats és una important aposta pel correcte funcionament del nostre organisme. Tenir vincles ferms i formar part d’una comunitat ens fa forts, poderosos i feliços. Per tant, el nostre patró de comportament i de consum canvia, el mercat es veu modificat i, en definitiva, la forma de funcionar la societat es veu transformada.

De manera, que ser radical en els nostres hàbits quotidians significa ser importants activistes a nivell mundial. Tot comença en la gestió del nostre organisme, de la nostra llar, de l’organització de la nostra família. Ser radicals en la nostra forma de respirar, de menjar, de dormir, de parlar i de moure’ns es apostar per el gran canvi que el nostre planeta necessita en aquests moments. És qüestió de decidir-se i apostar per allò que nodreix la nostra essència, que alimenta el nostre nucli i sosté la nostra existència. Fer el que sabem que ens fa bé per fer bé a la terra on vivim. 

stats